Стрелецът от Тулуза се готвел да убие отново днес

3674
Стрелецът от Тулуза се готвел да убие отново днес

Заподозреният за масовите убийства на военни от арабски произход и на евреи в Югозападна Франция, който в момента се е барикадирал в апартамента си, се готвел да убие отново днес, съобщиха френският президент и близки до разследването източници, предаде БГНЕС.

Президентът Никола Саркози заяви в Тулуза пред представители на еврейската и мюсюлманската религиозна общност, че серийният убиец се готвел "да убие отново" тази сутрин, съобщи представителка на еврейската общност.

Мохамед Мерах, който продължава да е барикадиран в апартамента си в Тулуза, "вече имал план да убие отново" и "било планирано да убие тази сутрин", заяви Никол Ярдени, преразказвайки информация, съобщена от Саркози.

Младият мъж се готвел "да убие военен в Тулуза", уточни в Париж близък до разследването източник. Той "казал на следователите тази сутрин, че е решил да убие военен в Тулуза в сряда сутринта и че вече знаел кой ще бъде той", допълни същият източник.

Мохамед Мерах е главният заподозрян за трите стрелби, отнели живота на седем души в Монтобан и Тулуза - на трима парашутисти от арабски произход, на три еврейски деца и на млад еврейски учител по религия. Заподозреният, който се е барикадирал от сутринта на първия етаж на малък жилищен блок, обграден от полицията, заявил пред полицаите, че разполага с много оръжие, но ще се предаде "следобед", съобщи по-рано днес вътрешният министър Клод Геан.

Неговият брат беше арестуван. Според полицейски източник в колата му били открити експлозиви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тиквички - как влияят на  холестерола
Тиквички - как влияят на холестерола

Тиквичките предлагат много хранителни ползи за тялото ни. Една порция нарязани тиквички (една чаша) съдържа 21 калории, 1,5 грама протеин, по-малко...