Светът е станал по-мирен

7007
Светът е станал по-мирен

Въпреки ескалиращия конфликт в Сирия и нарастващите граждански вълнения в Европа, светът е станал едно по-мирно място през миналата година. Това сочи проучване, което подчертава подобрението в Африка, предаде Ройтерс.

Индексът за глобалния мир, съставен от базирания в Австралия и САЩ Институт за икономика и мир, показва първото подобрение за последните две години. За пръв път Субсахарска Африка не е най-малко мирният регион в света, губейки позицията от Близкия Изток и Северна Африка в резултат на „Арабската пролет”.

US армията иска роботи да заменят войниците

Американската армия разработва робот, който да замести американските военни по време на сухопътни операции, съобщава в. "Фигаро", като ...

Проучването се основава на 23 индикатора от 158 държави, включващи измервания от граждански вълнения и престъпления до военни разходи, намеса във въоръжени конфликти и отношения със съседни държави. Като се изключи влошаването в Близкия Изток, всеки друг регион в света е показал някакви признаци на подобрение.

Най-остро е влошаването на мира в Сирия. Бунтът срещу управлението на сирийския президент Башар Асад е станал особено кървав през последните седмици.

Картината в Европа е особено контрастна. Гърция е паднала в списъка с 40 места за последните четири години заради гражданските вълнения и престъпленията, докато се бори с мерките на строги икономии и опасенията за възможно излизане от еврозоната.

Исландия, която най-вероятно е страната, най-тежко засегната от икономическата криза, остана начело на списъка като най-мирната държава в света.

Армията готви кибервойници

Военното министерство ще обучава рейнджърите ни като кибервойници. Преди да заминат на опасни мисии в чужбина, родните бойци ще минава...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com