Повдигнаха обвинения на Донев и Павлов: Пране на пари и документна измама

7266
Повдигнаха обвинения на Донев и Павлов: Пране на пари и документна измама

Прокуратурата повдигна обвинения на издателите на вестниците „Труд” и „24 часа” Любомир Павлов и Огнян Донев.

Срещу председателя на медийна група „България” Любомир Павлов те са три. Едното обвинение срещу Павлов е за пране на пари, второто - за документна измама и третото за престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс – невярно документиране.

На другия съсобственик на медийна група „България” Огнян Донев (на снимката), му е повдигнато едно обвинение - за пране на пари.

И на двамата мерките са парична гаранция по 50 000 лева.

Любомир Павлов престоя в НСлС около половин час.

"Моят коментар е, че изглежда инвестицията, която е направена, не е особено ефективна. Не знам, може би 1 милион са били малко пари. Но обвинението е смехотворно", коментира Павлов. Той подчерта, че нещата са тръгнали от подписи на Христо Грозев.

"Не ни дадоха експертизите, но по принцип моята информация е, че подписите са си негови. Този въпрос ще го разследваме и ние смятаме да сезираме прокуратурата за набеждаване", каза Павлов.

Той добави, че имало 2 тройни експертизи и една частна експертиза. "Ние имаме една частна експертиза, която чакахме до този момент и ще си я публикуваме", обясни Павлов. Той е с мярка за неотклонение парична гаранция от 50 000 лева.

"Никакви детайли не мога да ви кажа, защото не съм се запознал с материалите. Това, което е смехотворното, е че се твърди от една страна, че подписите не са негови, от друга, че са негови. Нашето мнение е, че подписите са изцяло негови. При това положение просто е смехотворно", коментира Павлов.

Той смята, че е станал клиент на прокуратурата заради жалбата на Съюза на българските издатели.

"За съжаление това, което ме предупредиха доста преди срещата в Брюксел е, че ако подадем жалбата, ще се случи това – и се случи", каза Павлов. Оказало се, че покупката на двата вестника е прането на пари, добави той.

"Да, така се оказа, през Търговския регистър. Оказа се, че някои хора изглежда не знаят какво означава това. Може би трябва да си довършат обучението. Но така или иначе за съжаление се потвърди и едно от имената, които бяха споделили с мен. Това е на прокурор Момчил Георгиев", каза Павлов. Той обясни, че този прокурор е утвърдил мярката.

Огнян Донев напусна Националната следствена служба без да коментира абсолютно нищо.

Няколко минути преди да влезе в следствието влезе адвокат Ина Лулчева. Той самият дойде с колата си, която го чакаше пред сградата. В колата освен него, беше и Даниела Доковска.

Редактор: Петър Проданов

Павлов и Донев на разпит в следствието

Днес съсобствениците на медийна група "България" Любомир Павлов и Огнян Донев трябва да се явят в Националната следствена служба.Разсле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество