Тадич иска от ОССЕ по-стриктно наблюдение на вота

3837
Тадич иска от ОССЕ по-стриктно наблюдение на вота

След обвиненията за измами в неотдавнашните избори "3 в 1" в Сърбия Демократическата партия на сегашния президент Борис Тадич призова Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да засили наблюдателската си мисия за втория тур на президентския вот, в който той ще се бори с националиста Томислав Николич, предаде БГНЕС.

"Ние призоваваме ОССЕ да увеличи броя на наблюдателите си в избирателните секции в Сърбия, за да се засили контрола върху изборния процес", се казва в комюнике на ДП.

"Ние ви молим да участвате по-активно в изборния процес и да помогнете вторият тур на президентския вот да протече по-спокойно и без инциденти и за да не бъде поставена под въпрос волята на избирателите", добавя партията.

Кандидатът на популистката опозиция Томислав Николич и неговата Сръбска партия на прогреса съобщиха за измами в изборите на 6 май. В събота Централната избирателна комисия отхвърли жалбите на СПП с аргумента, че няма никакви доказателства за предполагаеми измами.

Днес министърът на вътрешните работи Ивица Дачич съобщи, че няколко десетки лица, участвали в изборите, са били разпитвани в полицията, и обеща, че обвиненията в изборни измами ще бъдат щателно разследвани.

Тадич прие телевизионен дебат с Николич

Лидерът на Сръбската прогресивна партия и кандидат за президент Томислав Николич призова опонента си Борис Тадич на телевизионен дебат,...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com