Турция не иска диалог със Сирия

6082
Турция не иска диалог със Сирия

Турция изключи възможността за диалог със сирийския режим. Това заяви турският външен министър Ахмед Давутоглу ден, след като Москва призова за преговори с Дамаск.

„Няма смисъл за стартиране на диалог с режима, който продължава да извършва такова клане срещу своя собствен народ, дори и по време на (мюсюлманския празник) Ейд ал Адха”, заяви на пресконференция Давутоглу, цитиран от АФП.

Засега ООН няма да изпраща миротворци в Сирия

Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за разрешаване на конфликта в Сирия Лахдар Брахими увери, че ООН засега няма намерения да ...

Руският външен министър Сергей Лавров призова Запада и регионалните играчи, включително Турция, да започнат диалог с президента на Сирия Башар Асад, както и с опозицията, за да се постави пътят към политическо решение в разкъсваната от конфликт страна.

"Има все повече сражения в Сирия, провокации и неадекватни реакции относно тях и това се случва ежедневно. Целта на всички сирийци е да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори", заяви Лавров вчера на среща с пратеника на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими.

Според Давутоглу обаче диалогът с Дамаск ще бъде стъпка за легитимиране на съществуващия режим и продължаващото насилие.

Редактор: Десислава Ушатова

Бан Ки Мун е разочарован от провала на примирието в Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун изрази горчивото си разочарование от провала на примирието в Сирия и подчерта необходимостта о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com