Турците извадиха 2,5 тона злато "изпод дюшеците"

9139
Турците извадиха 2,5 тона злато "изпод дюшеците"

Турската банка Asya успя да убеди хиляди жители на страната да депозират в трезорите й златото, което крият по домовете си. Кампанията, която банката стартира на 19 март, има за цел да направи така, че това злато да започне да работи за икономиката на страната, а не да стои безполезно скрито "под дюшеците", предаде КРОСС.

За изтеклите четири месеца от март до края юли в трезорите на институцията са събрани 2.5 тона злато. Клиентите, които го депозират там, получават сигурност, че то се съхранява и охранява професионално. Те получават и дивидент от доходността, реализирана от промяната в пазарната стойност на актива, предаде Дарик Финанс.

115 кюрди са убити от началото на офанзивата на турската армия

Турският вътрешен министър съобщи, че около 115 кюрдски бунтовници са били убити при мащабна военна офанзива в югоизточната част на с...

Освен това златото им служи за обезпечение при тегленето на заеми. Така в икономиката на страната могат да се влеят пари, които да стимулират предприемаческата активност и заетостта.

В банка Asya към настоящия момент има 12 тона злато. Новите клиенти носят предимно украшения, изработени от благородния метал - огърлици, пръстени, обеци. Заради интереса към програмата, от банката се подготвят за отваряне на нови клонове в страната, които предлагат услугата със златните депозити, съобщи Today s Zaman.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com