Украинският парламент не отмени законопроекта за руския език

4143
Украинският парламент не отмени законопроекта за руския език

Върховната Рада (украинският парламент) не подкрепи нито едно от четирите проектопостановления на опозицията, предлагащи да се отмени приемането на закона за принципите на държавната езикова политика, предаде Интерфакс.

За проекта на депутата от партията „Наша Украйна – Народна самоотбрана” (НУНС) Юрий Кармазин гласуваха 46 депутати, за проекта на представителите на „БЮТ” Юрий Одарченко и Степан Курпил – 37 депутати, за проекта на депутата от „НУНС” Арсений Яценюк – 38 депутати, и за проекта на Сергей Саса, който също е народен избраник от „БЮТ” – 42 депутати.

Украйна бе призната за световен шампион по контрабанда на цигари

През 2011 година Украйна се е превърнала в световен шампион по контрабанда на цигари, според Световната митническа организация, предаде...

Над 300 привърженици на опозицията се събраха пред стените на Върховната Рада (украинския парламент), предаде РИА Новости.

Демонстрантите носеха плакати с лозунги: „Да защитим родния език!”, „Импийчмънт за президента!”. Митингът премина мирно. В същото време пред стените на парламента беше засилена охраната. По периметъра на територията на Радата бяха строени сътрудници на полицията и спецподразделенията на вътрешни войски. Освен това в парка в съседство със сградата на парламента бяха паркирани над 30 автобуса със служители на реда.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com