Упрекват Монти заради самоубийства в Италия

3357
Упрекват Монти заради самоубийства в Италия

Премиерът на Италия Марио Монти беше упрекнат заради самоубийствата на свои сънародници, които са имали финансови трудности, предаде бнт.

Италианският премиер Марио Монти беше обвинен, че е отговорен непряко за самоубийството на двама италианци, които не можели да се справят с финансовата криза. Собственик на строителна фирма сложи край на живота си заради фалита на компанията му, а възрастна жена скочи от балкона заради ниската пенсия.

В понеделник майстор на рамки на картини се обеси заради икономическите трудности. Миналата седмица двама души се опитаха да се самозапалят във Верона и Болоня.

Монти обвини Франция и Германия за дълговите проблеми в Европа

Италианският премиер Марио Монти заяви, че дълговите проблеми на Европа се коренят отчасти в безотговорното родителство на Германия и...

Според опозиционния лидер Антонио Ди Пиетро самоубийствата на хора, които не могат да свържат двата края, ще тегнат на съвестта на Монти. Премиерът засега не коментира обвиненията.

В Италия има рецесия и висока безработица. Мерките за икономии са все по-строги. Те вече доведоха до самоубийство двама души и на Балканите - в Гърция и в Кипър.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Италия официално в рецесия

Италия е регистрирала спад на Брутния вътрешен продукт (БВП) с 0,7% през четвъртото тримесечие на 2011 г. спрямо предишното тримесечи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com