US анализатори: Иран се нуждае от 2-3 години за създаването на ядрено оръжие

3876
US анализатори: Иран се нуждае от 2-3 години за създаването на ядрено оръжие

Иран се нуждае от две - три години, за да създаде собствено ядрено оръжие, смятат анализаторите от вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания, цитирани от ИТАР-ТАСС.

„Ако Техеран вземе днес решение да започне създаване на ядрено оръжие, то може да стане негов собственик през 2014г.- 2015г.”, коментира представител на един от водещите аналитични центрове на американската администрация.

Жупе: Скептичен съм за диалога с Иран

Френският външен министър Ален Жупе не е убеден в желанието на Иран да започне диалог с международната общност и призова строго да се...

В Иран вероятно ликвидират следите от радиацията след изпитания на неутронен детонатор на ядрения обект Парчин, пише междувременно руският в. „Российская газета”. До този извод стигнаха специалистите от Международната агенция по атомна енергетика (МААЕ), изучавайки спътникови снимки.

Камиони и други машини работят на обекта, за да скрият следите от изпитанието на устройство, което се използва за осъществяване на ядрен взрив, смятат двама от експертите. Друг дипломат не потвърди това, но заяви, че всеки опит за тестване на детонатор за ядрена реакция може да бъде проведен само в рамките на програма за разработване на ядрено оръжие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com