В Боливия издигат 45-метрова статуя на Дева Мария

37027
В Боливия издигат 45-метрова статуя на Дева Мария

Властите в боливийския град Оруро са на път да завършат строежа на 45-метрова статуя на Дева Мария, която ще бъде със седем метра по-висока от тази на Христос Спасител в Рио де Жанейро. Тя ще се превърне в най-голямата религиозна статуя в Южна Америка, съобщи кметицата на града Росио Пиментел, предаде БГНЕС.

Монументалната скулптура ще се намира на хълма Санта Барбара, а върхът й ще се издига на 3,845 метра над морското равнище. Статуята Христос Спасител в Рио де Жанейро, която беше открита през 1931 г., е висока 38 метра. Тя беше задмината по височина от друга скулптура на Христос, висока 40 метра, издигната в боливийския град Кочабамба.

Кметицата на Оруро заяви, че скулптурата на Дева Мария отразява ревностния католицизъм на жителите на града и строежът й ги изпълва с голяма вяра и енергия, защото ще бъде най-близкото възможно копие на образа на Девата.

Статуята е завършена на 95% и трябва да бъде представена в края на този месец, но с всичките й детайли ще бъде показана в средата или края на ноември. В изграждането на скулптурата, която ще има осем етажа, са били инвестирани 1,3 милиона долара.

Редактор: Десислава Ушатова

Опозиционен лидер обвини Моралес, че има дете от непълнолетна

Един от лидерите на боливийската опозиция Самуел Дориа Медина обвини президента Ево Моралес, че е има дете на непълнолетната дъщеря н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com