В Сърбия: България е против Македония в ЕС

18423
В Сърбия:  България е против Македония в ЕС

Сръбските медии днес отделят внимание на посещението на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле в София.

„България усложнява пътя на Македония към ЕС”, коментира балканската редакция на Ал Джазира. Телевизията посочва, че по време на посещението на Фюле в сряда, България е заела твърда позиция относно възможността за присъединяване на съседната й страна към ЕС.

Линч срещу македонски топ журналист след българско интервю

След интервюто в Агенция БГНЕС на председателя на Съюза на македонските журналисти Насер Селмани проправителствените медии телевизия ...

„Ние не можем да дадем евросертификат за действията на лидерите в Скопие”, заявил българският президент Росен Плевнелиев.

„България е против членството на Македония в ЕС” е коментарът на белградското радио Б92. Радиото цитира изявлението на българския държавен глава след срещата с еврокомисаря Фюле.

„Скопие трябва да прекрати своята антибългарска кампания”, цитира Радио Телевизия Сърбия /РТС/ изявлението на Плевнелиев. Той е призовал съседната на България страна да прекрати практиките за едностранно интерпретиране на историята. Вестник ”Блиц” и електронното издание Правда също цитират изявлението на българския президент.

Под заглавие „България критикува Македония” агенция Бета и електронното издание Актер изтъкват, че България е заела твърда позиция по отношение на Македония и нейното членство в ЕС.

Скопие е съгласно да празнуваме заедно 3 дати

Запитването, изпратено от българския държавен глава Росен Плевнелиев към неговия македонски колега за празнуването на съвместни празни...

„Българите поставят условия на членството на Македония в ЕС”, е заглавието на вестник ”Курир”.

София подкрепя кандидатурата за членство в ЕС, но българският министър на външните работи Николай Младенов заяви, че Македония трябва да изпълни някои условия на ЕС по отношение на съседите.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com