Ватикана е загрижен от настъплението на радикалния ислям в Албания

10585
Ватикана е загрижен от настъплението на радикалния ислям в Албания

Ватикана е сериозно загрижен от настъплението на радикалния ислям в Албания. Това твърди уебпорталът "Шкиптария", позовавайки се на изявление на Светия престол.

Оказва се че фондацията "АЦР", която финансира католическите мисии в района, е получила изчерпателни сведения за всичко случващо се от монсеньор Ангел Масафра, един от лидерите на епархията в северния албански град Шкодра.

(Велико)Албанската мечта

Оптимистите биха казали: ще се видим в Обединена Европа! А песимистите биха отвърнали: без граници на Балканите се живееше и в бивша Ю...

"Според направените констатации, ислямския радикализъм засяга и самата мюсюлманска общност. Налице е сериозно финансиране от страна на Саудитска Арабия и Турция, която след "един век отново се връща на Балканите"", твърди изданието, цитирано от КРОСС.

Илир Куля, бивш първи човек на асоциацията на религиозните общности, смята, че последното преброяване на населението в Албания е още един начин да се ускори радикализмът.

Според него новия ислямски университет, открит с решение на правителството в Тирана, ще има за цел да събира младите мюсюлмани, за да "нямат нужда да ходят и да се обучават на друго място", отбелязва МРТ.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com