Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

6779
Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?
Снимка: iStock/Guliver

В навечерието на един от най-светлите християнски празници домакините трескаво търсят рецепти за най-вкусния домашен козунак и за хитри, интересни и нестандартни начини да багрят яйцата така, че хем традицията да не ми отнеме цял ден, хем да са най-красивите и да радват сетивата.

Подготовката за празника е свързана с обреди, традиции, обичаи, част от самия празник, от емоцията, която носи, от вярата и надеждата за доброто, вечното и безсмъртието. Козунакът е символ на тялото Христово, а първото червено яйце – на кръвта на Исус, с която изкупува на кръста греховете на хората. Именно тази символика, съчетана с вярата, е стимул за всяка домакиня да положи максимално старание и да направи не просто сладкия хляб за трапезата и багрените яйца, но да са впечатляващи и показващи специалното отношение към празника.

Работещите домакини очаквано срещат трудности в подготовката за празника, тъй като времето неминуемо не достига и за служебните задължения, и за ежедневните такива, и за рисуване на яйцата, така че да грабват вниманието и да будят възхищение. С най-лесните начини за боядисване на яйца, които не отнемат много време, но това не е за сметка на красотата им, не се налага да избирате кои задължения да отложите за след празниците, нито да се откажете от идеите за пъстри, различни, уникални с багрите и шарките си яйца, за които мечтае всяка домакиня.

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

4 бързи начини за боядисване на яйца, които грабват сърцата

Бързо и изписани, уникални, различни не могат да присъстват в едно изречение, когато говорим за великденски яйца? Грешите. Изпробвайте тези 4 начини за боядисване на яйца с резултат, достоен за хвалене пред приятелки, без да отделяте часове от времето си и без да е нужно да влагате много средства за целта.

1.       Красотата на листата

Обикновено рисувате със свещ върху горещото яйце нежни листенца, свежи цветя – символи на пролетта, новото начало, Възкресението? Това изисква не само умения, вкус и сигурна ръка, но и време.

Ако въпреки че притежавате талант и това не е било проблем за вас, тази година времето ви притиска, вместо рисунки направете щампи от листа лесно и бързо – за минута. Ще ви трябват няколко стари чорапогащници или ¾ чорапи, няколко зелени свежи листа – плоски, не по-големи от самите яйца като детелина например, която е особено подходяща за целта, и разтворените бои. Слагате листото да легне добре върху свареното яйце, мушкате го в чорапите и завързвате така, че да не се мести листото, потапяте в купата с разтворена боя и чакате.

Може да завържете и оставите много яйца едновременно – колкото се съберат в купите с боите за яйца, като по този начин пестите много време. Резултатът? Уникален. Там, където е било листото, остава естественият цвят на яйцето, който много прилича на рисунка с восък или на щампа. Бързо, красиво, лесно и интересно – един от уникалните начини за боядисване на яйца, които да изпробвате тази година.

2.          Шарен свят

Обикновено багрите яйца в шарени цветове, като ги потапяте в различни бои едно по едно или като ги рисувате с бои на ръка? Има и по-бърз начин за яйца, събрали върху черупките си цялата прелест на дъгата. Трябва ви само памук и ръкавици, за да не оставят боите трайни следи върху ръцете ви.

Разгъвате върху дланта си памук с размер колкото нея, покапвате върху различните части на памука с лъжичката от всички цветове разтворена боя, които искате да видите в боядисаното яйце, загръщате и оставяте да стои 15-тина минути. Така може да опаковате за минути всички яйца, след което сте свободни за други задачи, докато те се боядисват сами. Резултатът е впечатляващ и гарантиран.

Най-новият начин за боядисване на ЯЙЦА. Получават се феноменални!

3.       Готовани

Третият начин е още по-лесен и хитър – специални бои с ефекти, които може да откриете вече на много места в търговската мрежа. Те придават различни ефекти на яйцата, като разнообразието е впечатляващо, а от вас не се очаква да направите нищо повече освен да разтворите или нанесете боята, както е указано на опаковката,  и да се насладите на резултата.  

4.       Трикът на коконата

Помните ли онзи трик с различни цветове лак за нокти, покапани един след друг в купа вода, в която след това да потопите ноктите си, които правят маникюра ви за милиони? Същият трик може да използвате и за яйца. Има една важна особеност обаче – те са само за красота, не консумирайте, тъй като винаги има риск лакът на нокти да проникне в яйцата.

Готови ли сте за голямото, бързо, красиво, нестандартно боядисване с нашите 4 начини за боядисване на яйца? Светли празници!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com