Великобритания няма да дискриминира българи на пазара на труда

9942
Великобритания няма да дискриминира българи на пазара на труда

Великобритания няма да налага дискриминационни мерки на пазара на труда за български граждани след 2014 г., обяви министърът по европейските въпроси Дейвид Лидингтън, който е на посещение у нас, предаде БНР, цитирано от БГНЕС.

Българските граждани, които идват законно в Обединеното кралство, за да работят, учат и плащат данъци, са добре дошли. Всички нови правила или ограничения, които бъдат наложени за правото на социални помощи или безплатно здравеопазване, ще се правят без дискриминация, както е между останалите страни в ЕС, посочи министърът.

При срещата си с българския външен министър Кристиян Вигенин, Лидигтън потвърди, че липсата на консенсус в ЕС за определянето на "Хизбула" като терористична организация не се дължи на българската позиция, а на нежеланието на други държави.

Имаше терористично престъпление тук, в България, срещу цивилни. Доказателствата сочат към съучастничеството на "Хизбула". Смятаме, че Европа не може просто да остане безразлична към подобно терористично предизвикателство на негова територия. Ако ЕС не успее да отговори с подходящи мерки, сигурността на неговите граждани ще е още по-застрашена в бъдеще, посочи Лидигтън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com