ВМРО - ДПМНЕ обяви победа на изборите в Македония, опозицията регистрира много нарушения

11029
ВМРО - ДПМНЕ обяви победа на изборите в Македония, опозицията регистрира много нарушения

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в 56 общини, СДСМ – в четири. За разлика от преди четири години, когато ВМРО-ДПМНЕ спечели в 55 общини, сега спечели в още една.

През 2009 година партията спечели 406 000 гласа, а сега 445 000. Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и премиер Никола Груевски на пресконференция след края на местните избори в страната, пише днес македонският вестник ”Дневник”. По думите на Груевски партията му извоюва историческа победа в 56 общини. По отношение на изборите в Струга и Кичево Груевски е изтъкнал, че законът за териториално деление през 2004 г. е бил правен така, че в тези две общини да печели кмет албанец. Изданието посочва, че най-голямата опозиционна партия и нейните коалиционни партньори спечелиха изборите в четири общини.

Нелоша избирателна активност в Македония до обяд, в Скопие обаче гласуват по-малко хора

Избирателната активност на втория тур на местните избори в Македония към 13:00 часа е 24,4% или това прави 259 059 гласували граждани...

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Бранко Цървенковски заяви на пресконференция в Скопие, че на местните избори не е победена опозицията, а народът, пише днес македонският ”Утрински весник”. По думите на Цървенковски диктатурата не може да бъде победена само от една партия, а от повече сили.

По-рано шефът на предизборния щаб на СДСМ Игор Ивановски заяви, че са регистрирани множество нередности, в които са замесени и служители на специалната полицейска част „Алфа”.

Вторият кръг на местните избори в Македония мина съгласно всички демократически стандарти. Не са регистрирани сериозни инциденти, нито има сигнали за нарушаване на изборния процес. Това заяви министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска, пише днес македонският вестник “Вечер”. По думите на Янкулоска изборния ден е започнал навреме и в повечето избирателни секции е приключил навреме. Изключение били секциите, където е имало прекъсване на процеса.

Невзат Бейта от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) спечели на втория тур на изборите в Гостивар. Това сочат данните от Държавната избирателна комисия (ДИК). Във втори тур Бейта се изправи срещу досегашния кмет Руфи Османи, лидер на партия Национално демократично прераждане. Бейта е спечелил 19 348 гласа, или 51,51% от гласувалите, а Османи 18 210, или 48,49%.

Втори тур на местните избори в Македония

Втори тур на местните избори в Македония ще се проведе утре, 7 април, а днес е ден за размисъл, предаде Агенция "Фокус". В полунощ офиц...

Теута Арифи от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) печели изборите в Тетово. Това сочат данните на Държавната избирателна комисия (ДИК). Въз основа на 84,54% от обработените бюлетини Арифи печели 53,78%, докато кандидатът на Демократическата партия на албанците (ДПА) Сади Бедцети - 46,22%

Кандидатът на Демократическата партия на албанците (ДПА) Зиадин Села печели кметските избори в Струга. Това сочат данните на Държавната изборна комисия (ДИК) въз основа на обработени 95,40% от бюлетините. Според данните на ДИК Села печели 17 399 гласа или 55,76%, а кандидатът на македонските партии Владимир Кочовски 13 804, или 44,24%. Двете най-големи партии в Македония ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се явиха с един кандидат и една листа на общински съветници, с цел да спечелят изборите на етнически принцип.

Демократическата партия на албанците (ДПА) празнува победа на изборите в Струга, предаде Плюс инфо. Според ДПА техният кандидат Зиадин Села печели изборите с разлика от няколко хиляди гласа. От щаба на кандидата на ВМРО-ДПМНЕ Владимир Кочоски съобщават, че е все още рано да се каже кой печели изборите.

Кандидатът на опозицията Андрей Жерновски печели кметските избори в скопската община Център, предаде електронното издание Либертас. Според информациите от опозиционната коалиция „Съюз на бъдещето” Жерновски печели изборите с няколко хиляди гласа разлика пред кандидата на управляващата ВМРО-ДПМНЕ Владимир Тодорович.

Протест пред македонското посолство у нас: Не сме фашисти!

Десетки протестиращи се събраха днес пред сградата на македонското посолство в София. Недоволството е заради поругаването на паметника...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com