Въпреки кризата в двустранните отношения Израел никога не е прекратявал продажбата на оръжие за Турция

15489
Въпреки кризата в двустранните отношения Израел никога не е прекратявал продажбата на оръжие за Турция

Заместник-министърът на отбраната на Израел и началник на отдела за военна помощ и износ на оръжие в министерството бригаден генерал Шемая Авиели оповести, че въпреки политическата криза в двустранните отношения, Израел никога не е прекратявал продажбите си на оръжие за Турция, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

В изявления за израелския вестник „Аарец” бригадният генерал признава, че понастоящем отношенията с Турция не са същите, както преди възникналото разминаване по важни външнополитически въпроси, но ако се погледне на статистическите данни, веднага се вижда, че „износът на оръжие от Израел за Турция никога не е бил нулев”.

Турската опозиция: За първи път в републиканската си история сме пред промяна на границите

Заместник-председателят на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Мухаррем Индже предупреди, че пръв път от създаванет...

Заместник-министърът обяснява, че и в момента се осъществява голяма част от износа на оръжие за Турция в изпълнение на стари контракти, но от турска страна има и нови запитвания за допълнителни доставки на израелско оръжие, които се оценяват от ръководения от него отдел.

Израел се нарежда сред първите 10 страни в света с най-голям износ на оръжие. Миналата година експортът на оръжие възлиза на 7,4 милиарда щатски долари. Най-голямото перо в износната листа на Израел са безпилотните самолети (закупувани и от Турция, главно за борба с бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК) в Югоизточен Анадол – бел. ред.), посочва още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com