WWF: 100% зелена енергия в ЕС до средата на века е реалистична цел

7716
WWF: 100% зелена енергия в ЕС до средата на века е реалистична цел
В Брюксел започна дебат относно целите за 2030 г.

100% зелена енергия за Европейския съюз до средата на века е реалистична прогноза, в случай, че блокът успее да постигне споразумение за амбициозни цели в енергийната си политика за 2030 година, заявява Световният фонд за дивата природа (WWF) в свой доклад, цитиран от Ройтерс.

В Брюксел започна дебат относно целите за 2030 година, имащи за задача да заместят целите за 2020 година, които са намаляване на въглеродните емисии с 20% от нивата им от 1990 година, подобряването на спестяването на енергия с 20% в сравнение с планираното потребление и увеличение на дела на възобновяемите източници до 20%.

ЕК ни разследва заради зелената енергия

Европейската комисия е започнала разследване срещу България заради въведената цена за достъп до мрежата, която трябва да плащат произво...

Целите за 2030 година трябва да включат спестяване на енергия до най-малко 38% от обичайното, получаване на 40% от горивото от зелени източници и намаляване на въглеродните емисии с 50%, гласи докладът на WWF.

„Нашият доклад показва ясно, че ЕС е отключил потенциал за съкращаването на потреблението на енергия, възползвайки се в пълна степен от възобновяеми източници, които могат да осигурят по-евтина и по-безопасна енергия, което ще направи постижимо 100% от енергията да идва от възобновяеми източници”, заяви Джейсън Андерсън, ръководител на отдела за климата и енергийната политика в WWF.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com