Заловиха осъденият за отвличане бивш шеф на ЦРУ-централата в Милано, в Панама

3897
Заловиха осъденият за отвличане бивш шеф на ЦРУ-централата в Милано, в Панама

Робърт Селдън Лейди, бивш служител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ, е бил задържан в Панама е бил задържан, след като бе осъден задочно в Италия през 2010 година на девет години затвор за отвличането на мюсюлмански духовник от Милано седем години по-рано, съобщава АП.

Бившият ръководител на бюрото на ЦРУ в Милано беше признат за виновен, заедно още 26 негови служители за отвличането на имама Абу Омар от улица в италианския град през 2003 година.

Произнасят присъдата за убийството на студента Стоян Балтов

Софийски градски съд ще прочете присъдата по делото срещу Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов за убийството на Стоян...

Като ръководител на бюрото Лейди е единственият на когото е издадена присъда. Заедно с него са осъдени и двама директори на италианските служби, съдействали в операцията.

Заподозрян за връзки с „Ал Кайда” Абу Омар е отведен против волята му в таен затвор в Египет, където в продължение на месеци е измъчван, преди да бъде освободен през 2004 година.

Министерството на правосъдието на Италия обяви Робърт Селдън Лейди за международно издирване през декември 2012 година и има правото да поиска неговото екстрадиране.

Международните наблюдатели припомнят, че Панама е една от малкото страни в Латинска Америка, която поддържа изключително близки отношения със САЩ и възможно с ходатайстване от страна на Вашингтон Лейди да не бъде предаден на Рим.

Нелепостите на съдбата - крава се препъна и уби човек

Жител на бразилския град Каратинга бе застигнат от необичайна смърт - крава падна на покрива на къщата му и, пробивайки го, смаза спо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com