Найденов: Протестиращите са недоволни от предишното правителство

5598
Найденов: Протестиращите са недоволни от предишното правителство

„Правителството чува протестиращите и разбира натрупалия се в тях гняв”, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БНТ. Според него те са разочаровани от предишните управляващи и заради това сега протестират.

Найденов отрече, че ГЕРБ организира протестите, но заяви, че партията на Борисов участва активно в тях. В демонстрациите се включват и представители на десницата, които разчитат че ще се върнат в парламента, смята министърът.

На протест вместо на море

Вместо на море, много млади българи тръгнаха на лятно политическо училище: те протестират в София, но и на други места по света. И ако...

Той коментира и вчерашния скандал в Комисията за конфликт на интереси. Според него Искра Фидосова е използвана като "бушон", който изгорял, за да не бъде разрушена инсталацията.

"Тук имаме трайно установено практика, която се изразява, най-общо казано, в шантажиране, в политически натиск и в назначаване на ръководни постове особено в контролните органи на удобни на ПП ГЕРБ хора, които във всеки един момент могат да бъдат използвани, за да реализират тази практика на "наказва" и "предпазва". Това е практика, която изцяло се включва в политическата природа на партия ГЕРБ", обобщи Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com