Български специалисти: Суарес страда от "куру"

16070
Български специалисти: Суарес страда от "куру"

Голямата звезда на Уругвай Луис Суарес сътвори най-големия скандал на световно първенство до момента, след като брутално ухапа италианския национал Джорджо Киелини. Това остана незабелязано от рефера и нападателят не бе изгонен. Малко по-късно Уругвай вкара единствения гол, с който изхвърли италианците от турнира.

Още по-фрапиращото е, че това е трети случай в кариерата на футболиста, когато той се опитва да отхапе човешко месо. Още като играч на Аякс Суарес захапа Отман Бакал от ПСВ, а след това в Ливърпул реши да замези с мръвка от ръката на Бранислав Иванович от Челси.

Президентът на Уругвай: Не видях захапване

Президентът на Уругвай Хосе Алберто Мухика Кордано се застъпи за нападателя на националния отбор по футбол Луис Суарес. Санкция от 2 г...

За това си действие той бе наказан за 10 мача, а сега го грози изваждане от мондиала.

Специалисти разкриха пред вестник "България Днес", че странните нападения на Суарес срещу себеподобни може да се дължи на много рядка болест, наречена "куру". Учени открили в Папуа- Нова Гвинея племена от туземци, които практикуват ритуален канибализъм. Те се разболявали от куру, което причинявало почти половината от смъртността сред племената. Заразяването ставало при консумация на човешки мозък, месо и вътрешности в суров вид.

Ливърпул съди Суарес?

Инцидентът с Луис Суарес е предизвикал извънредна среща на високо ниво в Ливърпул, твърди вестник "Mirror". Собствениците на клуба ще п...

Научни трудове по темата има българинът д-р Илия Биволарски, който е завършпил медицина в Пловдив, а сега преподава клинична патология в Медицинския университет.

"Следя световното първенство и видях какво направи Суарес. Според мен неговите действия не са плод на канибализъм,. При него става въпрос просто за една лоша привичка, която се проявява в моменти на силна емоция. Естествено, че това, което прави Суарес, не е нормално. Може да се каже, че той трябва да потърси медицинска помощ", коментира пред "България Днес" д-р Биволарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com