Дел Боске: Не съм кукла на Реал! Аз мисля за всички, а футболистите мислят само за себе си

10690
Дел Боске: Не съм кукла на Реал! Аз мисля за всички, а футболистите мислят само за себе си

Селекционерът на детронирания световен шампион Испания Висенте дел Боске сподели, че се чувства обиден от някои упреци към него след срамното отпадане на иберийците от Мондиала.

"От някои критики ме боли, защото идват от моя дом. Идват от уебстраницата на Реал Мадрид или са свързани с Мадрид. Боли ме, когато от Мадрид казват, че съм марионетка на Барса. От другите критики не се разгневявам" - заяви маркизът на Испания на пресконференция днес.

"Искаме да се сбогуваме със Световното първенство по възможно най-добрия начин. (…) Отпадането се дължи на чисто футболни проблеми. Не искам да търся извинения от календара. Може би става въпрос за физика или тактика" - призна той.

"Разбирам, че всички искате да знаете какво ще се случи след Мондиала, но всичко е процес. Трябва да се вземат решения за доброто на испанския футбол. Ще видим кое е най-добро за Испания. Аз не съм взел решение. Истина е, че досега имах подкрепата на федерацията, но ще видим каква е ситуацията след Мондиала. (…) Аз съм амбициран, вълнувам се и върша нещата със страст. Футболът е моята страст и моята професия" - заяви наставникът, намеквайки, че иска да остане на поста.

"Аз мисля за всички, а футболистите мислят за себе си" - каза треньорът на "червените".

Попитан за необявеното отказване на Чави Ернандес и Икер Касийяс, Дел Боске отговори: "Не зная дали ще останат, или не. Никой не е идвал и не ми е казвал директно, че иска да се откаже".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com