Храбри ганайци не се дадоха на Бундестима

15039
Храбри ганайци не се дадоха на Бундестима

Германия и Гана завършиха 2:2 в изключително интересен двубой от група "G" на световното първенство по футбол, игран на стадион "Ещадио Кастелао" във Форталеза.

Първите минути на двубоя бяха спокойни. Интересното в тях беше, че отборът на Германия изпитваше сериозни трудности в изнасянето на топката. Почти всяка една атака минаваше през Сами Кедира, който изненадващо бе предпочетен като титуляр пред Бастиан Швайнщайгер.

От друга страна веднага си пролича, че Гана няма никакви намерения да играе защитно. Доказателство за това бе първият удар в мача в 7-та минута, който бе дело на Гиан. Нападателят на Гана засече от движение едно подаване отдясно, но топката по никакъв начин не застраши Нойер.

След няколко минути дойде ред и на Германия да покаже зъби. След великолепна акция по дясното крило, Томас Мюлер получи топката в наказателното поле и вместо да отправи удар реши да върне технично назад към Кроос. Той стреля, но топката срещна тялото на ганайски защитник. В ответната атака Гана отговори на предизвикателството чрез бомбен удар от 23 метра на Кристиан Атсу, който обаче не затрудни вратаря на Германия.

След като усетиха, че играта в нападение не им върви, футболистите на Германия решиха да шутират от дистанция, но ударите на Мюлер и Кроос бяха доста неточни.

В 33-та минута привържениците на Бундестима изтръпнаха! Мануел Нойер спаси чист гол след страховит удар на Съли Мунтари от около 25 метра. Интересното бе, че халфът на Гана нанесе своя изстрел с неудобния си ляв крак, като стражът на Германия дори не посмя да улови топката, а предпочете да я боксира.

Против всякакви очаквания през първото полувреме отборът на Гана се представи по-силно от трикратния световен шампион. Трудно беше да се разбере дали лежерната игра на Германия се дължи на подценяване или на някаква тактика, чрез която футболистите на Йоги Льов искаха да приспят своя противник и през второто полувреме да нанесат своя внезапен удар.

Гана започна второто полувреме с дълбока преса в половината на Германия. Хитрите германци чакаха точно това и откриха резултата в 51-та минута! Мюлер центрира към Гьотце, който изпревари защитника на Гана Афул и вкара от близо с глава топката във вратата.

Радостта на Германия обаче продължи едва три минути! Пер Мертезакер и Мустафи позволиха по наивен начин на Андре Аю да се извиси във въздуха над тях и да прати топката в мрежата на Маншафта.

Де Роси изправи на нокти Италия

Лекарят на националния отбор на Италия Енрико Кастелачи оповести, че халфът Даниеле де Роси е получил контузия по време на мача срещу К...

Шокът за Германия дойде в 63-та минута, когато Гана обърна резултата! Филип Лам сбърка в опита си да подаде на свой съотборник и Гана поде контраатака. Топката стигна до Асамоа Гиан, който нахлу в наказателно поле и разстреля Нойер с тежък удар по диагонала.

Бундестимът бе в нокдаун! Четири минути след като поведе в резултата, Гана пропусна да реши мача заради егоизма на Джордан Аю. Нападателят реши да търси красиво попадение вместо да подаде на свободния Гиан.

Селекционерът на Германия не се паникьоса от подема на африканците и веднага направи две адекватни смени. Швайнщайгер смени Кедира, а ветеранът Клозе влезе на мястото на Гьотце. Това веднага даде резултат, че дори и промени историята! След центриране от корнер, Хьоведес отклони към Клозе, който от близо изравни резултата. Попадението бе 15-то за германския нападател, с което той изравни "вечния" рекорд на бразилеца Роналдо за най-много вкарани голове на Световни първенства.

Рууни към съотборниците си: Винаги помнете огромната болка от отпадането в Бразилия

Уейн Рууни отправи апел към съотборниците си никога да не забравят болката от отпадането от световното първенство по футбол в Бразилия,...

Противно на логиката Първо Гана опита да си върне преднината чрез далечни удари на Агиеманг-Баду и Андре Аю. Първият мина доста далеч от вратата, а вторият бе уловен от Нойер. В 89-та минута Гиян сантиметри лишиха Гиян от второ попадение. Нападателят отправи страхотен удар по земя, но той мина много близо до левия страничен стълб.

В последната минута на редовното време Мирослав Клозе получи нов шанс и стреля незабавно от движение, но покрай лявата греда на ганайската врата.

Така мачът справедливо завърши 2:2. Германия събра 4 точки и остава лидер в групата. Гана е на трета позиция с една точка, но САЩ (3 точки) и Португалия (без спечелена точка) имат мач по-малко.

СТАТИСТИКА:

ГЕРМАНИЯ - ГАНА 2:2

1:0 Гьотце (51)

Геният на Меси прати Аржентина на осминафинали, "гаучосите" се утвърдиха като фаворит без блясък

Аржентина успя да стигне до измъчена победа над Иран във втория си мач във група “F” на Мондиала. Трите точки на своя тим д...

1:1 Аю (54)

1:2 Гиан (63)

2:2 Клозе (71)

Мач от група "G"

Германия: 1.Мануел Нойер, 16.Филип Лам, 4.Бенедикт Хьоведес, 5.Матс Хумелс, 17.Пер Мертезакер, 20.Джером Боатенг (Шкодран Мустафи 46'), 6.Сами Кедира (Швайнщайгер 70'), 8.Месут Йозил, 18.Тони Кроос, 19.Марио Гьотце (Клозе 69'), 13.Томас Мюлер

Селекционер: Йоахим Льов

Лошите новини за Испания не спират

Лидерът в отбраната на Испания Жерар Пике може да не вземе участие в последния мач на тима си на Световното. Защитникът страда от разте...

Гана: 16.Фатау Дауда, 23.Харисън Афул, 19.Джонатан Менса, 21.Джон Бойе, 17.Мохамед Рабиу, 9.Кевин-Принс Боатенг, 11.Съли Мунтари, 20.Квадво Асамоа, 10.Андре Аю, 7.Кристиан Атсу (Мубарак 73'), 3.Асамоа Гиан

Селекционер: Джеймс Квеси Апиа

Жълти картони: Мунтари (Гана)

Съдия: Сандро Ричи (Бразилия)

Стадион: "Ещадио Кастелао" (Форталеза)

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com