Крадецът Капело - беда за 8 млн. евро

9628
Крадецът Капело - беда за 8 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

Капело се умори, но не си тръгна. Просто отлетя на почивка в топлите страни. В Бразилия не успя да топне дупе в солената вода, само един-два пъти се пробва на голф. Сега 68-годишният италианец ще получи компенсация за труда си. Не се възмущавайте - победа или загуба, според трудовия кодекс както футболисти, така и треньори имат право на отпуск.

В Бразилия вървяха разговори, че след провала Капело ще организира пресконференция в Иту. Италианецът обаче сметна, че няма какво повече да добави към вече казаното: виновни са съдиите, лазерният лъч и някои петна от непонятен характер, но не и треньорът. И предпочете голфа.

Ги Ру: Бразилия не ми харесва, гмуркат се и постоянно фаулират

Бившият треньор на Оксер Ги Ру разкритикува играта на Бразилия. Пред руско издание специалистът изрази симпатиите си към Германия. "Иг...

При завръщането си в Москва Капело подхвърли, че все пак ще даде пресконференция. На 26 юли пък щял да присъства на мача за Суперкупата на Русия в Краснодар.

Трябва само да чакаме, да се надяваме и да вярваме. Всъщност нито Гуус Хидинк, нито Дик Адвокаат се отчетоха пред някого. Разликата е там, че холандците си тръгнаха, без да решат поставените задачи. Докато Капело остана. И трябва да даде обяснение.

Световна практика е общуването на треньора с феновете. В момента или веднага след обявяването на състава с народа говориха Луис Фелипе Сколари, Чезаре Прандели, Марк Вилмотс, Дидие Дешам, Йоаким Льов... Не и Капело. Неговата пресконференция би могла да е най-скучното мероприятие в света и, повярвайте ми, лично аз бих предпочел в това време да си пия бирата на Копакабана в компанията на някоя бразилка. Все пак към него висят чисто футболни въпроси за 30 млн. евро, колкото е обезщетението му в случай на уволнение.

Нека си припомним, че тиранията на Капело и обстановката във футболния концлагер оказа тежко, убийствено въздействие върху колектива. Футболистите се свиха в своите черупки. Тяхната скованост не знаеше граници на терена. С тях не можеше по никой начин да се общува - белгийски журналист го охарактеризира като "промиване на мозъците". Играчите ходеха в спортната зала на тълпи, не за да напомпат мускули, а от страх да не ги обвинят в мързел. В лексикона на Капело няма дума игра, само работа, работа, работа. Калявай стоманата, руски мужико! Прав съм и видях доказателствата - в изплашените, угаснали очи на нашите играчи. А какво видя в тях Капело?

Погребняк: Капело трябва да подаде оставка

Нападателят Павел Погребняк счита, че след провала на Русия на Световното първенство селекционерът Фабио Капело трябва да подаде оставк...

На 3 октомври е планирано парламентарно изслушване в Госдумата на тема подготовка за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. На заседанието ще бъдат поканени ръководители на спорта и на Руския футболен съюз, както и селекционерът Фабио Капело. Редица депутати изразиха мнение, че тимът на Русия през 2014 г. е най-слабият през последните 15-20 г. и настояха италианецът да си ходи у дома, след като върне хонорара за участие на мондиала.

Владимир Жириновски пък нарече Капело крадец. "Позор! Моята оценка за резултатите на националния отбор е три минус. Бедата е само в треньора - изригна колоритният лидер на Либерално-демократичната партия на Русия. - Да си заминава, защото няма качества на боец. Да не говорим за заплатата! 8 млн. евро са огромни пари. С тях можем да наемем 5 руснаци или да подготвим резервите - ще има далеч по-голяма полза".

Въпросът дали Капело ще остане треньор на Русия засега още не е окончателно решен. Според в. "Спорт експрес", в случай на предсрочно разтрогване на договора с италианския наставник, РФС ще трябва да изплати компенсация на Капело в размер на 30,5 млн. евро. Трудно е да се повярва, че федерацията ще намери такива луди пари и ще се раздели с треньора. Някои футболни ръководители вече изразиха подкрепата си за Капело и смятат да продължат да му се доверяват.

Дмитрий Симонов, "Спорт експрес”

7 млн. на година за отпадане в групите! Издънката Капело се оправда със съдията и М'Боли

Селекционерът на Русия Фабио Капело бе със сериозни претенции към съдийството след двубоя на тима срещу Алжир. Припомняме, че тотално п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com