За първи път на 1/8-финалите няма европейски сблъсък

6175
За първи път на 1/8-финалите няма европейски сблъсък

Силите на световния футбол Испания, Италия и Англия казаха сбогом на Мондиал 2014. Освен тях, някои развиващи се отбори като Португалия, Русия и Хърватия също не бяха в състояние да достигнат втората фаза на Мондиала.  С толкова мощно, ранно напускане на европейците, на осминафиналите, светът няма да види очакваните сблъсъци на страните от Стария континент, което се случва за първи път в историята.

От 16-те отбора, останали в надпреварата, във втората фаза на Мондиала само шест са европейски. Франция и Германия имат африкански противници, съответно Нигерия и Алжир. Холандия се изправя срещу Мексико. Белгия също е изправена пред съперник в Северна Америка - САЩ. Хитрата Гърция стана изненадата на финалите и ще се бори за място сред осемте най-добри в света срещу не по-малко изненадващото достигане до втората фаза на Коста Рика, Централна Америка. И накрая, Швейцария ще мери сили с Аржентина и Меси. Ето това е предизвикателството и чара на европейския футбол на Мондиал 2014.

Гуардиола: Испания заслужаваше да стигне 1/8-финал

Бившият наставник на Барселона Хосеп Гуардиола изрази разочарованието си от отпадането на Испания в груповата фаза на Световното първен...

Европейски осминафинали е имало дори на световното първенство през 1938 година, когато състезанието не е имало това разнообразие на отбори от различни континента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com