Светлозар Лазаров: Като чуя МВР и реформа, не се сещам за нищо положително

1518
Светлозар Лазаров: Като чуя МВР и реформа, не се сещам за нищо положително
Снимка: БГНЕС

Аз правя първите си крачки в политиката, не страдам от лично самочувствие. Това заяви бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров който обяви, че е станал национален координатор на "Атака", защото тази партия била националноотговорна Той отрече да е вторият човек в партията на Сидеров.

Протестът в Асеновград

Светлозар Лазаров: Радан Кънев, Христо Иванов и Атанас Атанасов клатят държавата

Радан Кънев, Христо Иванов и Атанас Атанасов дестабилизират държавата. Това каза пред журналисти бившият главен секретар на МВР Светлоз...

Колегите от МВР се справиха по най-добрият начин. От друга страна, по отношение на обществения ред не се допусна ескалация, има задържани лица. Проблемът в Асеновград е е един дълбок проблем назад във времето, отбеляза Лазаров в ефира на bTV.

Наблюдаваме ислямизация на циганското население. Хората, които се грижеха за правата на ромите, доведоха то тази ситуация, смята Лазаров. Ако не се вземат конкретни мерки, тази ислямизация може да доведе до радикализация. Трябва комплексен подход, свързан с училище, образование, социална политика. Българските гета и тези в Европа трудно могат да се интегрират, стана ясно още от думите на Светлозар Лазаров.

Протестът на МВР

Когато говорим за исканията на цялата система, сектор "Сигурност" е един отделен сегмент. С диалог нещата могат да се постигнат. Има предприети действия от страна на ръководството, имат увеличение за дежурствата. От тук нататък с диалог и доверие нещата ще се постигнат. С ясна пътна карта биха могли да се постигнат съответните резултати. Като чуя МВР и реформа, не се сещам за нищо положително. Надявам се с малко повече спокойствие и политически консенсус да има малко повече спокойствие, коментира още Светлозар Лазаров.

Светлозар Лазаров: Напускам системата на МВР

След подписването на оставката му като главен секретар, Светлозар Лазаров ще напусне системата на МВР. Той обяви решението си пред журн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика