Лъже ли зам.-главният мюфтия за нападението срещу семейството му?

14646
Лъже ли зам.-главният мюфтия за нападението срещу семейството му?
Снимка: btv

Излъга ли зам.-главният мюфтия Бирали Бирали, когато обяви, че съпругата и дъщерите му са нападнати от две непълнолетни момичета пред хипермаркет в квартал "Свобода" в края на юни? Този въпрос стана особено актуален, след като "Господари на ефира" показа двете момичета, със скрити лица, които обявиха, че всъщност семейството на мюсюлманския духовник е провокирало конфликта и дъщерите му са нападнали първи.

Версията на момичетата, които бяха задържани от е следната – прибирали са се и са преминавали пред паркинга на хипермаркета, когато жената и дъщерите на Бирали Бирали са почнали да подвикват нещо на "техния език" (бел. ред. – може би турски език). Според момичетата причината за подвикванията е, че са били облечени с къси панталонки и потници. Когато момичетата са попитали семейството на зам.-главния мюфтия какво иска, една от дъщерите на Бирали Бирали се е приближила и първа е проявила агресия, като ударила шамар на едното момиче и разцепила устната му. Впоследствие се е намесила и съпругата на Бирали Бирали, след това се появил самият зам.-главен мюфтия, който стиснал едно от децата и го заплашил, че ще се саморазправи с нея.

Ненков: Сега нападателят на лекарката от "Шейново" ще се окаже с хипертония и вътреоточно налягане

Очаквам сега мъжът, пребил лекарка в „Шейново”, да се окаже с хипертония, вътрeочно налягане, може и дискова херния да полу...

Пред камера бяха показани медицински свидетелства от двете момичета след случая – за нанесени рани. Едно от момичетата е с огромна синина на ръката, другото е с разбита уста.

Този господин (бел. ред. – Бирали Бирали) е опитал да приложи максимата "най-добрата отбрана е нападението". Не е случайно, че когато го питаха дали ще заведе дело, той си замълча. Нарочно се опита да се изкарва жертва, убеден е бащата на едно от децата, който добави пред Нова телевизия, че като свещеник Бирали Бирали е трябвало да опита да потърси път към помирение, а не да нагнетява всъщност етническо напрежение.

Изрично попитани защо толкова късно са потърсили медиите, родителите на двете момичета казаха, че са обикновени хора и никога не са искали случаят да става медийна сензация. Мислех, че ще се стигне до някакво разбирателство, заяви бащата на едното момиче, а майката на другото дете добави, че иска да помоли Бирали Бирали да спре да заплашва момичетата. Една забрадка няма да ми направи впечатление, моята баба носеше такава, дъщеря ми е израстнала край нея и не би ѝ направило впечатление, добави майката.

Със сигурност охранителна камера е записала инцидента и има твърдение, че на записа се вижда как момичетата подминават семейството на Бирали Бирали и след това се връщат. Ако са искали да ги нападнат, щяха да го направят веднага, категорична е майката на едното момиче.

Заради голи снимки във Facebook - бой и стрелба между роми в Пловдив

Заради публикувани разголени снимки на снаха, две ромски фамилии в пловдивската "Шекер махала" се сбиха жестоко. В резултат има 10 ране...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com