Алтернативни лечебни техники представиха на Събора на здравето "Духът на България"

2873
Алтернативни лечебни техники представиха на Събора на здравето "Духът на България"

Как да се справят със стреса, как се лекуват различни заболявания по алтернативен начин, как да се храним здравословно и още много други полезни техники и знания получиха участниците във второто издания на Събор на здравето „Духът на България“. Мероприятието се проведе от 24 до 28 юли във Велинград и беше официално закрито вчера с концерт на централната трибуна в центъра на града.

Стойте прави, за да сте слаби

Много хора са опитвали всякакви начини да отслабнат, но британка разкри своята тайна – стои права. Лиз е прекарала последния мес...

В събора участваха десетки почитатели на здравословния начин на живот, като голяма част от тях избраха да останат в дните на мероприятието сред природата – настанени в палтков лагер в местността Гергевана над квартарл Каменица. Там всяка сутрин присъстващите имаха възможността да се включат в ралични практически занимания, подготвени от организаторите на събитието.

Най-атрактивните сред всекидневните практики бяха арийски ритуал за посрещане на Слънцето, паневритмия, йога, ци гун, лечебно дишане, дервишки практики.

Допълнително бяха представени и алтернативни методи за справяне с психосоматични заболявания, решаване на проблеми от различно естество, постигане на вътрешна хармония и баланс, лекуване на фобии, зависимости, тревожност. Най-интересните и ефективни техники, които участниците имаха възможност да изпробват и на практика, бяха холотропно дишане, семейни констелации, шамански ритуали, Техника за емоционална свобода и т.н.

Паралелно с практическите занимания през всичките дни на събора в залата на общината се провеждаха лекции и беседи на различни теми. Сред лекторите имаше лекари, психолози, хомеопати, специалисти в областта на музиката, изкуството, историята, здравословното хранене и хора на духовния живот.

Червената боровинка понижава кръвното

Червените боровинки са богати на вещества, които понижават кръвното налягане и правят сърцето по-здраво. Учени от Университета в Хелзи...

Присъстващите получиха шанс да натрупат знания за лечебната сила на музиката, за силата на цветолечението, за медитацията като мощен метод за изцеление и постигане на хармония, за индийската система за постигане на добро здраве Аюрведа, за целебната сила на любовта и секса.

Едновременно с това част от лекциите бяха посветени на траките, бесите, богомилите, знаците на Тангра на територията на България, уникалните български билки и древни орфейчески рецепти, фън шуй.

Съборът се провежда за втори път в България. Миналата година той се състоя в местността Белинташ в Родопите. Съборът тази година съвпадна с друго събитие във Велинград – Велинградските културни празници 2013, които се провеждат почти през целия юли в града на многобройните извори и лечебната вода.

Редактор: Анна Маринова

Плодовете и зеленчуците често водят до отравяне

Американски учени от центъра за контрол на заболяванията предупредиха, че всекидневната консумация на плодове и зеленчуци може да довед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com