Кои гласове звучат най-възбуждащо според последно проучване сред двата пола

8662
Кои гласове звучат най-възбуждащо според последно проучване сред двата пола

Известно е, че на мъжете женският глас може да въздейства също толкова възбуждащо, че дори и повече, от страстен поглед, нежно докосване или голо тяло. Защо се случва така и кой точно тип женски тембър звучи най-секси в мъжкото ухо? А какъв тип мъжки глас предпочитат дамите? На тези въпроси опитаха да отговорят група учени от Калифорнийския университет.

За да намерят отговор, специалистите провели мащабно проучване сред представители и на двата пола с цел да определят, какви точно гласове действат най-възбуждащо.

Двойките са по-щастливи, ако мъжете чистят

Ако мъжете се включват в домакинската работа браковете ще продължават по-дълго, а двойките ще са по-щастливи, разкрива ново изследване....

По време на експериментите участващите в тях мъже и жени трябвало да слушат предварително направени и подбрани записи на различни гласове. Всеки от доброволците имал за задача да посочи кой глас за него е най-привлекателен. На базата на резултатите от изследването, учените успели да направят интересни изводи. Един от изводите показва, че мъжете съвсем не си падат по ниски женски гласове.

„Когато мъжете служат женския глас, те очакват да чуят висок тембър и колкото е възможно по-забележимо вдишване по време на разговор. Подобни характерни особености са типични за жени с неголямо тяло. Идеален пример за това може да бъде Мерилин Монро“, разказват авторите на изследването.

Ако жената говори така, сякаш не й достига въздух през цялото време на разговора и извършва дълбоки вдишвания, този начин на говорене със сигурност ще се хареса на мъжете, категорични са учените.

Вероятно няма да се изненадате от вкуса на дамите относно мъжките гласове. Оказва се, че представителките на нежния пол харесват мъже с дълбоки гласове, в които се усеща нотка на пресипналост. Според психолозите, това означава, че дамите подсъзнателно се стремят към физически едри, но не и агресивни партньори с подчертана мъжественост.

Плетено момче е перфектният мъж

За да намерите перфектния мъж, обикновено трябва да минете през много срещи, разочарования и е нужно да сте заредена с търпението на св...

Интересно е, че проведени преди време изследвания показват как хората неосъзнато започват да говорят с по-нисък глас, когато желаят да привлекат вниманието на представител от противоположния пол. Това става напълно инстинктивно, но често оказва необходимото въздействие, коментират специалистите.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com