Мохамед Ал Араби: Не са достатъчни само военни действия срещу тероризма

3306
Мохамед Ал Араби: Не са достатъчни само военни действия срещу тероризма

Да се водят военни действия срещу тероризма не е достатъчно. Необходими са обща стратегия и усилия за справяне с този проблем. Това заяви пред БНР председателят на комисията по външна политика в парламента на Египет и бивш външен министър на страната Мохамед Ал Араби.

Като възможни първи стъпки към решаване на проблема той очерта прекратяването на източниците на финансиране на тероризма, вербуването на редовите представители и блокиране на оръжейните доставки.

Абдеслам казал за Париж: Ако исках, можеше да има още жертви. За щастие не го направих

Заподозреният като основен организатор на парижките атентати Салах Абдеслам доброволно решил да не се самоубие по време на терористични...

Не може да се отрече, че военната намеса на Русия в Сирия намали възможността да се развиват терористичните групировки в тази страна. Това даде и възможност за постигане на мирно регулиране на процесите и постигането на по голяма стабилност. За Египет политическото регулиране е единственият изход за кризата в Сирия, каза още Ал Араби. 

Запитан как Кайро възприема заявката на кюрдите от северозападна Сирия, които се обявиха за федерализирането на близкоизточната страна, Мохамед Ал Араби посочи, че подобен призив може да доведе до усложняването на ситуацията и да доведе до враждебни действия от страна на останалите играчи от Близкия изток. Подобно действие може да се окаже сериозна пречка за решаването на ситуацията в Сирия, обясни египетският политик:

Ал Араби определи още Либия като бомба със закъснинител и изтъкна, че преди да бъде възстановена, страната трябва да бъде изчистена от проблемите и от терористичните групировки, които са всеобща заплаха. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com