Московски: Всеки контролен орган в държавата е подложен на корупционен натиск

2205
Московски: Всеки контролен орган в държавата е подложен на корупционен натиск
Снимка: БГНЕС

Всеки един контролен орган в държавата е подложен на определен тип корупционен натиск и съществуват предпоставки за реализиране на корупционни практики. От тази гледна точка, действително контролните органи, които са концентрирали огромен брой правомощия, са рискови. Това заяви във Варна транспортният министър Ивайло Московски, предаде БГНЕС.

Той даде брифинг, след като при спецакция бе разбита престъпна група начело с шефа на „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов. 

Московски: Очевидно е, че политически чадър в ДАИ няма

Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта чадър и такава практика при нас няма. Това заяви министърът на тран...

Междувременно в София, Специализираният наказателен съд решава дали да задържи под стража задържаните 7 души от престъпната група, създадена от длъжностни лица с цел вземане на подкупи. Освен шефа на ДАИ, задържани са още Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов. 

По информация от специализираната прокуратура схемата с взимане на подкуп за шофьорски книжки е действала от началото на 2015 година, каза пред медиите Московски. От прокуратурата вече съобщиха че групата е действала от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. 

Във връзка с темата за акцията на специализираните органи към „Автомобилна администрация” и съответно задържането на изпълнителния директор заедно с хора от различни региони, веднага издадох разпореждане към ръководителя на сигурността и на главния секретар да се окаже пълно съдействие на специализираните органи, обясни още веднъж Московски. За всеки един сигнал, който се подава към министерството се образува екип и се назначава проверка като многократно тези проверки са придвижвани в последствие и към специализираните органи, каза още той. 

Транспортният министър отново повтори, че не се притеснява да бъде извикан на разпит и, че ще съдейства на разследването. 

Разпитват Московски следващата седмица за скандала с ДАИ

След проведената мащабна национална специализирана операция на територията на 12 града в страната, включително в София, Специализиран...

От понеделник предстои комисия и министерството да се заемат с протоколите за шофьорските изпити и издадените свидетелства за управление на МПС. Става въпрос за над 500 протокола, уточни Московски и добави, че проверката ще отнеме време, за да се разбере кои книжки са били купени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com