6 неща, които светът научи от първото интервю на Тръмп

3170
6 неща, които светът научи от първото интервю на Тръмп

В първото си телевизионно интервю като новоизбран президент на САЩ Доналд Тръмп очерта политиката, която ще води в Белия дом.

В предаването "60 минути" Тръмп потвърди някои от поетите по време на предизборната си кампания ангажименти, но по отношение на други поднесе изненади, пише Independent.

Планира да предложи съдия във Върховния съд с "pro-life" убеждения

Републиканците положиха много усилия да игнорират номинацията за Върховния съд на Барак Обама - Мерик Гарланд, с надежди за една по-консервативна администрация. Сега Тръмп планира да запълни мястото на починалия съдия Антонин Скалиа с "pro-life" настроен кандидат.

Тръмп потвърди това си намерение, което на практика може да доведе до забрана на абортите на щатско ниво. Новият президент на Америка заяви, че тези решения евентуално ще бъдат в ръцете на щатите. Той допълни, че вероятно жените, които искат да направят аборт, ще трябва да отидат до друг щат.

До 3 млн. души могат да бъдат депортирани

По време на кампанията си Тръмп твърдеше, че иска да депортира всеки нелегален имигрант в САЩ, което на практика означава около 11 млн. души. В интервюто си обаче той заяви, че администрацията му ще преследва само "престъпниците".

Описвайки имигрантите, които нямат криминално минало, като "изключителни хора", той допълни, че обект на преследване ще са "престъпниците и онези, които имат криминални досиета, членовете на банди, наркодилърите... Ще ги изведем извън страната или ще ги вкараме в затвора".

Тръмп определи броя на хората, попадащи в тази категория - 2-3 млн. души. През 8-годишния си президентски мандат Барак Обама депортира 2,5 млн. души - повече от всеки друг президент досега.

"Стената" с Мексико всъщност ще бъде на много места просто ограда

Един от моторите на кампанията на Тръмп беше неговото обещание да построи стена по протежение на цялата граница с Мексико. И въпреки че мнозина, включително негови поддръжници, бяха скептични по отношение на тези планове, строителният магнат настояваше, че ще издигне солидна гранична стена от желязо и бетон.

Сега обаче изглежда, че съмненията са били основателни. Попитан дали всъщност стената ще е просто заграждение, той потвърди: "Да, може и да има заграждения". Всъщност, по 1126 км от дългата общо 3218 км граница с Мексико вече има заграждение. "Но в някои райони стената е по-подходяща", заяви Тръмп.

Той отхвърли страховете на хората от малцинствата

В първите дни от изборната победа на Тръмп беше регистриран ръст на престъпленията от омраза в цяла Америка. Мюсюлмани, имигранти и хора с различна сексуална ориентация подадоха много сигнали за нападения и обиди.

Според Тръмп обаче тези информации са незначителни инциденти, тиражирани от предубедени медии.

"Мисля, че това е ужасяващо, ако се случва. Смятам, че тези натрупвания са по вина на пресата, защото, честно - те изопачават всеки малък инцидент, който се случва в тази страна и който може да е бил налице и преди това. Дори да ме нямаше мен, те пак щяха да го превърнат в сензация, просто защото медиите работят така", заяви той.

Тръмп все пак призова нападенията да спрат.

"Бих казал: "Не го правете, това е ужасно, защото аз всъщност имам намерение да обединя тази страна". И повтарям: "Спрете". Ще го кажа право в камерите: "Спрете"", допълни той.

В крайна сметка здравната реформа на Обама може да не бъде изцяло отменена

Републиканците повтарят от години, че искат да отменят здравната реформа на администрацията на Обама - Obamacare. По време на кампанията си Тръмп поддържаше тази теза. След срещата си с Обама обаче новоизбраният президент смекчи тона си по отношение на здравната реформа до по-умерено говорене.

В интервюто той заяви, че може да запази някои от законовите разпоредби като например тези, позоволяващи на деца под 26 г. да се причисляват към здравноосигурителния план на родителите си.

Бившата на Тръмп иска да е посланик на САЩ в Чехия

Бившата съпруга на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп - Ивана, е изявила желание да стане посланик на САЩ в Чехия, съобщи ...

Може да се съветва с Хилари Клинтън

В навечерието на президентския вот Тръмп заплаши Хилари Клинтън, че може да я разследва и вкара в затвора. На следващия ден обаче той й благодари и оцени високо нейните усилия и професионализъм.

Тръмп заяви, че Клинтън му се е обадила, за да го поздрави за победата и е била "мила", определяйки я като "много силна и много умна".

Той допълни, че дори може да се обръща към Клинтън за съвет по време на мандата си. "Те са много талантливо семейство. Със сигурност ще го обмисля", заяви той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Зрелищно: Торнадо отнесе за секунди огромен склад в САЩ (ВИДЕО)

Вашингтон: Надяваме се Израел и Хамас да преодолеят различията си

Отровен обяд: Жената, сервирала свинско с гъби, от което умират трима, пледира невинност

За убийство преди повече от половин век: Арестуваха извършителя

Наемали незаконно деца за почистване: Глобиха американска компания с 650 000 долара

Съдия заплаши Доналд Тръмп със затвор

"Пулицър" за отразяване на войната в Газа

Австралия обвини Китай в неприемливо и непрофесионално поведение

Тръмп сравни администрацията на Байдън с Гестапо

Опит за атентат срещу Белия дом или нещастие: Катастрофа завърши с един убит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com