Facebook ще забрани рекламата на медицински маски

3120
Facebook ще забрани рекламата на медицински маски
Снимка: Агенция "Митници"

Facebook ще забрани рекламата на медицински маски, за да ограничи спекулативните им продажбиНеобходимите мерки за гарантиране на забраната ще бъдат предприети в следващите дни.Facebook въвежда забрана за рекламиране на медицински маски в едноименната социална мрежа, за да спре опитите за изплащане на пари поради увеличеното търсене на този продукт в контекста на разпространението на болестта, причинена от новия коронавирус. Това съобщи в петък в своя Twitter ръководителят на отдела за управление на продукти във Facebook Роб Летерн."Ние забраняваме рекламата и поставянето на списъци с медицински маски за продажба. Ние внимателно наблюдаваме COVID-19 (заболяване, причинено от нов коронавирус - коментар на ТАСС) и ще направим необходимите актуализации на нашите правила, ако забележим, че хората се опитват да използват спешни случаи обществено здравеопазване ", пише Летерн. Според него необходимите мерки за гарантиране на забраната ще бъдат предприети през следващите дни.

 

В средата на февруари представители на повече от десет американски технологични компании, включително Facebook, Amazon и Google, обсъдиха с представители на СЗО мерки за предотвратяване на разпространението на невярна информация за епидемия, причинена от новия коронавирус. Консултациите се проведоха в град Менло Парк (Калифорния). Повечето време на срещата беше посветена на обсъждането на необходимите мерки за спиране на разпространението на данни за коронавирус, които не са верни.

Русенски фирми заедно ще произвеждат медицински маски

Фирми в Русе се обединяват, за да решат проблема с дефицита на медицински маски. Те възнамеряват да снабдят както местните жители, така...

Facebook ще забрани рекламата на медицински маски, за да ограничи спекулативните им продажби. Това съобщи в своя Twitter ръководителят на отдела за управление на продукти във Facebook Роб Летерн, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Необходимите мерки за гарантиране на забраната ще бъдат предприети в следващите дни. Целта на забрана за рекламиране на медицински маски в социалната мрежа е да се спрат опитите за изплащане на пари поради увеличеното търсене на този продукт в контекста на разпространението на болестта, причинена от новия коронавирус.

"Ние забраняваме рекламата и поставянето на списъци с медицински маски за продажба. Внимателно наблюдаваме COVID-19 и ще направим необходимите актуализации на нашите правила. Ако забележим, че хората се опитват да се възползват от спешните случаи в общественото здравеопазване", пише Летерн. Според него необходимите мерки за гарантиране на забраната ще бъдат предприети през следващите дни.

В средата на февруари представители на повече от 10 американски технологични компании обсъдиха с представители на Световната здравна организация (СЗО) мерки за предотвратяване на разпространението на невярна информация за епидемията. Консултациите се проведоха в град Менло Парк (Калифорния). По-голяма част от времето в срещата бе посветена на обсъждането на необходимите мерки за спиране разпространението на данни за коронавируса, които са неверни.

Хванаха контрабанда на медицински маски на Малко Търново

Недекларирани медицински маски са намерени при проверка на влизащ в България от Турция лек автомобил. Те са 2000 на брой и са намерени ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com