X
 
 

Новата ракета на НАСА до Луната е готова

3599 22
Новата ракета на НАСА до Луната е готова
Снимка: Getty Images/Guliver
НАСА завърши гигантската ракета, която ще отведе американските астронавти обратно на Луната, обяви ръководителят на космическата агенция в понеделник, обещавайки, че мисията ще се състои през 2024 г., въпреки спънките, довели до закъснения.

Издигаща се на 65 метра височина, еквивалент на 20-етажна сграда, Космическата система за изстрелване (SLS) е най-високата ракета, построена някога, предава АФП, цитирани от БГНЕС. 

Тя е и най-мощната, проектирана да достигне рекордна скорост, преди да се отдели от горния си етап, капсулата на екипажа на „Отрион“.

Но разработката й беше засегната от закъснения и надвишаване на разходите - първият й полет трябваше да бъде извършен през ноември 2018 г., а цената й нарасна от 6,2 милиарда долара на 8 милиарда долара, или с 29%, според одиторски доклад от юни.

Изправяйки се съоръжението за сглобяване в Ню Орлиънс, администраторът на НАСА Джим Брайдънстайн нарече завършването на ракетата "много важен ден" за космическата агенция".

"Ние постигаме значителен напредък в тази мисия "Артемида 3“ с първата ни жена и следващия мъж до южния полюс на Луната през 2024 г."

Мисията "Артемида 1" вероятно ще започне до юни 2020 г., според одитния доклад. Първият тест ще бъде без екипаж.

НАСА планира да кацне на южния полюс на Луната, за да експлоатира водния й лед, открит през 2009 г., както с цел поддържане на живота, така и да се разделят водород и кислород за използване като ракетно гориво.

Агенцията разглежда завръщането на Луната като напредък за бъдещата мисия до Марс през 2030-та.

НАСА ще изразходва приблизително 34 милиарда долара за програмите SLS, Orion и Exploration Ground Systems през 2019 г., сума, прогнозирана да нарасне до над 50 милиарда долара до 2024 г.

Бъдещето на мисията се основава на постоянна политическа подкрепа както от Белия дом, така и от Конгреса, който в крайна сметка е и отговорен за отпускането на бюджета.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват „руски“ двигатели РД-180, защото не можели да си ги направят. Истината е, че двигателят е американски и правата върху него са на General Dynamics и съдружната й Pratt & Whitney, а се сглобява в Русия, върху шаси на съветски двигател РД-170. Руснаците не могат да използват или продават н виж още ›› а други двигателите, защото ключовите елементи в тях са американски патенти: US Patent 6244041, US Patent 6226980, US Patent 6442931… Управляващата автоматика и механика са американски разработки, собственост на Lockheed Martin. Руснаците се опитаха да направят руски аналог, без американските патенти и разработки, РД-180В и… не можаха! Пълен провал! Затова няма руска ракета с този двигател. Заради наложените санкции, производството се прекратява и двигателят ще бъде заменен с чисто американски, през 2019 г. Дотогава за Атлас-5 ще се използват и последните заявени 18 броя РД-180. Защо се правеше от руснаците? Защото през 1995 година «НПО Энергомаш» печели търга на General Dynamics с цена, в пъти, по-малка от тази на конкурентите: гладни, бедни и безработни са били. Все едно Китай да се хвали, че Apple купува китайски айфони, щото не може да ги прави. Путинска му работа!
 • Октомври 9 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  наса е ОСНОВАНА ОТ германски нацистки военнопрестъпници. Един от тях е вернер фон браун.Най главният.
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А защо руснаците убиха Гагарин?
  : 2 !
 • Октомври 9.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Няма такова нещо. Другарят Гагарин умира геройски по време на изпълнение на мисия.
  : 18 !
 • Анонимен 9.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Другарят Гагарин умира в предизвикана катастрофа в напълно безсмислен полет.
  : 1 !
 • Октомври 8 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Историческата мисия на Русия е да каже на Света кой е на Луната , да достави на човечеството всички данни за наличието на Извънземни разуми. Те са И ТУК и наблюдават ситуацията. А , луди и психари сте вие дето пък считате това за някакви изтрещелости. това сте най вече соросоидите/ либерали/. И освен , че вие сте лудите и сте и много долни. Но ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ . Без значение от цената за вас дез виж още ›› информатори и Глобални/ македонисти/
 • Октомври 8.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И значи този все пак останал верен на Империята на Злото/ Сащ/ нийл армстронг повдигна малко спусната завеса. За разлика от човешкият отпадък бъз олдрин. А , какво наследство остави Другарят Титов ? Огромна база информация. Информация която може да промени Света и ако ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ ЩЕ ГО ПРОМЕНИ .Този Свят Умира и е неспасяем. Дали човечеството ще се откачи от В.канализация ? Не знам , но всички виж още ›› като този 4 ще пречат ДО ПОСЛЕДНО.
  : 14 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Забелязаха ли троляците, че двигателят на ракетата не е руски? Американците явно знаят кога им трябва нещо качествено и кога могат да минат с някой руски евтинджос.
 • Октомври 7.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе Сащ знаят , че за Луната имат визи наложени от онези дето контролират Луната. Сащ бяха изгонени от Луната през 1973г. И даже не е и публична тайна , че нийл армстронг стъпвайки на Луната превключва на медицинският канал и казва / Те са тук. Наредили са се на кратера и ни гледат. А , същият през 1994 по повод 25 год във Вашинктон в бялата бърлога за какво БУЛО НА ИСТИНА приказва ? Тази новина е виж още ›› за тъпи вавилонци/соросоиди/ като теб. Няма да ходят на Луната повече освен ако Сивите не са им издействали едно пропагандно пътеществие , но не вярвам.
  : 15 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не бързай, доста от ракеките не излетяха за дълго и се върнаха на земята по бързата процедура - на части. Като излезе в орбита, тогава може да се каже, че са си свършили добре работата.
  : 3 !
 • Анонимен 7.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Руснаците никога нищо не са измислили! Вероятно вече знаете, че прочутият автомат „Калашников” е създаден от Хуго Шмайзер, че реактивният миномет „Катюша” също е сътворен от германски оръжеен конструктор. Че формулите и чертежите на атомната бомба са откраднати от САЩ и предадени на Сталин от съветските шпиони Етел и Юлиус Розенберг. Че първите съветски ракети, проектирани от академик Корольов, са виж още ›› модернизирани проекти на Вернер фон Браун и че СССР изстрелва първия си изкуствен спътник и праща Юрий Гагарин в Космоса с идеи, чертежи и компоненти, произведени в хитлеристка Германия и изнесени като трофеи от съветските войски.
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До № 2. Защо русофилите все повтарят, че кацането на Луната е фалшиво? Причината е, че всъщност Гагарин не е летял в космоса и следователно не е първият човек, а Русия/СССР не е първата държава, изпратила човек в космоса. Аргументи: 1.Гагарин никога не е можел да обясни на пресконференциите на въпроси от чуждестранни журналисти ЗАЩО НЕ Е НОСИЛ СЪС СЕБЕ СИ ФОТОАПАРАТ да заснеме през люка незабравим виж още ›› ите гледки, които като пръв човек космоса трябва да е видял. По онова време в СССР вече има много практични, леки и с малък обем фотоапарати. Вместо това той е носил със себе си ... магнетофон, на който да записва впечатленията си?!?? В ония години - огромно тежко и неудобно чудовище.При положение, че се е спестявал всеки грам и дори космонавтите се подбирали по-дребни.2.Освен това записаното на магнетофона не отговаря на това което реално се вижда при отдалечаване от земята. 3.Според учени по гласа си личи, че това не е човек подложен на тежките натоварвания от налягането. Затова и "записът" не добил съответната гражданска популярност. 4.Освен това самият Гагарин - честен и добър човек, започнал да се пропива от чувство на вина за огромната лъжа, вечно придружаван от офицери от тайните служби, за да не се изпусне за истината. Накрая е убит в инсценирана самолетна катастрофа. 5.Дъщеря му разказва в телевизионно интервю, че той никога НИТО ВЕДНЪЖ не разказал на семейството си за полета, явно се срамувал пред тях и не искал да ги лъже. 6.Хората, които уж посрещнали и извадили героя при приземяването на апарата,ДАВАТ ПРОТИВОРЕЧИВИ ДАННИ КАК Е СТАНАЛО ТОВА, което със сигурност говори за инсценировка. 7.Първите записани от лекаря данни за състоянието на Гагарин - пулс, кожа, изпотяване, състояние на зениците и други реакции НЕ СЪВПАДАТ С ТОВА, КОЕТО БИ БИЛО АКО НАИСТИНА БЕШЕ ЛЕТЯЛ В КОСМОСА. 8.Руснаците винаги и за всичко лъжат, например вече бяха завзели Крим и твърдяха, че ги няма там. 9.Руснаците винаги стоварват греховете си на другите - затова твърдят, че американците не са кацали на Луната. Още Ленин е написал статия, че другарите комунисти винаги трябва да обвиняват враговете с обвинения каквито са техните собствени грешки и провали, защото са добре запознати със същността на въпросите, по които ще отправят обвинения
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  лайнарко 3 не смята, чу Марс и Юпитер са в Космоса - ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА Х виж още ›› А ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Лайнарко 10, щом те сърби гъза, бягай в Пидорстан! ПИДОРСТАН е сърцевината на Руската Педерация, където педерасите управляват вече втори век. Педерастията в Кремълториума не започва с Путлер:Медведев - тя започва със Сатаната - Ленин - http ://www .frognews.bg/news_97575/Komunizam-i-homoseksualizam!-Krem alskata -troika/
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Империята на Путин, Педорстан, се разпада – 2 млн. педераси болни от СПИН, световни първенци по хероинова зависимост - http ://m.faktor.bg/novini/svjat/48907-imperiyata-na-putin-se-razpada-1-mln-bolni-ot-spin-svetovni-parventzi-po-heroinova-zavisimost.html
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не е НАСА а НАСРА! Да си имаме уважението! Поне една ракетка да са изпратили в Космоса последните 10 години?
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Има и НАСРА, но тя няма нищо общо със САЩ! Явно не си дочел и първата си книга в живота - също като шефа ти Борисов!
  : 0 !
 • По добре да одят на Марс тоя път А ХА ХА ХА 2 По добре да одят на Марс тоя път А ХА ХА ХА преди 1 месец Профил на трол?
  Кубрик пак ли са го цанили да снима или друг ще ни баламосва как ГЕЙмериканци със скафандри подскачат из некво филмово студио ;)
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  руските тролове, или както ви наричат в КГБ/ФСВ ГОВНОЯДИ, сте с анално мислене, защото руския хуй никога не е излизал от гъзът ви – помияри безродни, вие сте се родили педераси
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  НАСА за втори път ще кацнат на Луната, а на рушняците всички ракети им изпопадаха от 1993 година насам - нито една не премина Стратосферата!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  руския боклук е НАЙ-ВЕЛИКИЯ БОКЛУК на света
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не мой така, Трумп пак че прави Хамерика Най Великия Боклук!
  : 18 !
Нагоре