X
 
 

Нови опити да продължат преговорите за Венецуела

570 0
photo of Нови опити да продължат преговорите за Венецуела
Снимка: Getty Images/Guliver
Представители на Норвегия са във Венецуела, за да се опитат да започнат кризисни преговори между правителството и опозицията, заяви признатият от над 50 държави за временен президент на южноамериканската страна Хуан Гуайдо.

Преговорите за прекратяване на политическата криза се разпалиха, когато лидерът на опозицията Гуайдо се обяви като действащ президент през януари. Но президентът Николас Мадуро отмени преговорите преди седмица в отговор на новите санкции на САЩ срещу неговото правителство.

ООН осъди санкциите на САЩ срещу Венецуела

Върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет смята, че новите санкции на САЩ спрямо Венецуела ще се отразят негативно н...

"Няма определена дата" за възобновяване на разговорите, но да, представителите на Норвегия са тук", каза Гуайдо.

Гуайдо иска Мадуро да се оттегли, за да могат да се проведат нови избори, но социалистическият лидер отхвърля това искане.

Миналата седмица Мадуро остави място за започване на разговорите, а Гуайдо казва, че правителствените делегати ще се върнат към масата за преговори "рано или късно".

Разговорите започнаха в Осло през май, преди да бъдат преместени в Барбадос, където се проведоха няколко кръга от началото на юли.

Мадуро спря преговорите с опозицията след санкциите на САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро спря разговорите с опозицията в страната и обвини САЩ за това - заради новите американски санкц...

В допълнение към политическото противопоставяне, Венецуела претърпява една от най-тежките икономически кризи в своята история с четвърт от 30-милионното си население, нуждаещо се от помощ, според ООН.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално