Стрелба на летище във Флорида, има жертви и ранени* (ВИДЕО)

4001
Стрелба на летище във Флорида, има жертви и ранени* (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

Има пет жертви, както и поне осем ранени след стрелба на международното летище във Форт Лодърдейл в американския щат Флорида. Летището е сред 25-те най-натоварени в САЩ.

Според Daily Mail престрелката е станала факт в багажното отделение на Терминал 2 на летището. Имаше съобщения и за стрелба на паркинга.

"Открита е стрелба на летището във Форт Лодърдейл. Управата съобщава, че има ранени", написа в профила си Twitter местен журналист.

Части от летището са евакуирани, а стрелецът е задържан, съобщи минути по-късно СNN. В официалния профил в Twitter на полицията във Форт Лодърдейл се появи информация за един арестуван заподозрян. Според свидетелски показания всички простреляни са били улучени в главата.

По информация на WTVJ задържаният се казва Естебан Сантяго. Съобщава се, че Сантяго е на 26 години и у него са открити фалшиви документи на военен. Имаше обаче и свидетелски показания, цитирани от BBC, че стрелецът е бил убит от полицията.

Междувременно Fox News информира, че все още може би има втори стрелец - заради данните за стрелба в друга част на летището. Затова и беше започната операция по претърсване. Малко по-късно Fox уточни, че е имало сигнал за стрелба между силите на реда и поне още един стрелец в багажното отделение. Хора бяха евакуирани буквално пред хангарите на летището.

Съобщиха името и националността на нападателя от Истанбул

Турските медии обявиха, че киргизстанецът Лаке Машрапов е извършител на нападението в дискотека „Рейна” в новогодишната нощ...

В крайна сметка полицията даде официална пресконференция, като подчерта, че няма причина да се смята, че е имало още стрелци и че е арестуван само един човек. Силите на реда уточниха, че преглеждат и кадри от охранителните камери, за да направят пълна възстановка на случилото се. Fox News пък обяви, че задържаният е бил пасажер, който е имал дошъл с полет от Канада и е носил оръжие. Той е взел чекирания си багаж, включително оръжието, след което е отишъл в тоалетната, заредил е оръжието и после е започнал да стреля. Reuters също представи тази версия.

Бившият прессекретар на Белия дом Ари Флейшер, който е бил на летището по време на инцидента, съобщи, че са били чути изстрели и всички хора наоколо са се разбягали. Малко по-късно той уточни в Twitter, че полицията е задържала един човек, заподозрян за стрелбата.

* Информацията е актуализирана към 22:43

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Опит за атентат срещу Белия дом или нещастие: Катастрофа завърши с един убит

Военните на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкуствен интелект (ВИДЕО)

"Навръх Великден": Бомбени заплахи в Ню Йорк

Почина прочут американски художник

САЩ ще правят специални сензори за умни бомби за Украйна (ВИДЕО)

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Стотици арестувани в САЩ по време на студентските протести (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com