Тръмп реши да разпусне съвета си за коронавируса и се аргументира, че наркоманията растяла

5760
Тръмп реши да разпусне съвета си за коронавируса и се аргументира, че наркоманията растяла
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Белият дом ще прекрати работата на работната група, координираща борбата с разпространението на коронавируса, след като администрацията му измести фокуса си върху възобновяване дейността на икономиката, предаде БГНЕС.

"Не можем да задържим страната ни затворена през следващите 5 години", заяви Тръмп. "Ще бъдат ли засегнати някои хора? Да. Дали някои хора ще бъдат засегнати зле? Да. Но трябва да отворим страната", каза той.

Специалната междуведомствена работна група, ръководена от вицепрезидента Майк Пенс, беше създадена, за да помогне за овладяването на пандемията, след като тя бързо се разпространи в САЩ.

В САЩ броят на жертвите на коронавируса надхвърли 70 хиляди

Броят на жертвите на коронавирус в Съединените щати надхвърли 70 хиляди, сочат данни на университета Джонс Хопкинс, цитирани от РИА Нов...

Д-р Антъни Фаучи, водещият експерт по инфекциозни болести в страната и най-видният член на работната група за COVID-19, ще продължи да бъде съветник, заяви Тръмп. Фаучи се ползва с огромни авторитет и популярност в САЩ – той се възприема като достоверен източник на информация за пандемията.

САЩ имат най-високата смъртност от COVID-19 в света с повече от 71 000 потвърдени жертви. Научните модели предполагат, че този брой може да се удвои до август.

Ходът за разпускане на работната група беше критикуван, по-специално от специалистите в медицинската общност. Д-р Сира Мадад, подчерта, че екипът за реагиране на вирусната пандемия се разпуска, въпреки продължаващия скок в броя на заразените.

Междувременно американците, загубили живота си след заразяване с COVID-19 през последното денонощие са се увеличили с 2333 души. Това е двойно увеличение в сравнение с предишния ден, според университета "Джонс Хопкинс", предаде АФП. Базираният в Балтимор университет информира, че в САЩ до момента са починали общо 71 022 души.

Фаучи опроверга твърдение на Тръмп, че коронавирусът е създаден в китайска лаборатория

Няма научни доказателства коронавирусът да е разработен в китайска лаборатория. Това потвърди топ експертът по инфекциозни заболявания ...

В понеделник, 4 май, Съединените щати регистрираха най-ниския брой починали от коронавируса - 1015.

Същевременно, пред ABC Доналд Тръмп обяви, че противоепидемичните мерки в САЩ са влошили проблема с наркоманиите в страната.

Американският лидер беше попитан дали има вероятност след премахването на тези ограничения в САЩ да се увеличи смъртността поради зараза с вируса, което би могло да бъде избегнато. "Възможно е някои да го направят, тъй като хората няма да бъдат затворени в апартаменти или къщи. Но ние ще продължим да спазваме правилата за социална дистанция", отговори Тръмп.

Той подчерта, че ограниченията трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро. "Хората вече умират," каза той. "Какво се случи с наркоманията? Нараства. Ако обърнете внимание на самоубийствата ... Вижте какво става. Хората губят работата си. Трябва да им я върнем. Това правим", добави американският президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Хиляди колумбийци протестираха срещу реформите на президента си (ВИДЕО)

Унищожение на руската армия само с 3% от военния бюджет на САЩ: Данни от американски сенатор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка