В Калифорния забраняват найлоновите торбички

22913
В Калифорния забраняват найлоновите торбички
Снимка: Getty Images / Guliver

Губернаторът на Калифорния Джери Браун съобщи, че е одобрил забраната на найлоновите торбички. Западният щат става първият, който предприема тази стъпка, информира АФП.

Местните парламентаристи гласуваха миналия петък закона, който трябва да бъде утвърден от Джери Браун, за да влезе в сила. Губернаторът ще направи това до края на септември. "Може би ще го подпиша, да", заяви губернаторът демократ в телевизионен дебат с опонента си от Републиканската партия Нийл Кашкари, който изостава в социологическите изследвания.

Членките на ЕС трябва да намалят найлоновите торбички с 80% до 2019

Държавите, членуващи в ЕС, ще трябва да засилят грижите, които полагат за околната среда. До 2019 г, например те трябва да намалят потр...

Браун оправда решението си, като припомни, че "около 50 града вече са забранили найлоновите торбички, което предизвиква голямо объркване", съобщават LA Times и други медии. "Става дума за компромис", който "взема предвид нуждите на околната среда, на икономиката и исканията на търговците", допълни губернаторът.

Торбичките за еднократна употреба ще изчезнат от хранителните магазини и аптеките до 1 юли 2015 г., след което и от мини маркетите и магазините за алкохол от 1 юли 2016 г. Тези магазини ще могат да предлагат хартиени или рециклирани торбички на цена от минимум 10 цента. Десетки градове в Калифорния, включително Лос Анджелис и Сан Франциско вече приеха подобни закони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com