В скандалното досие как Русия държи на каишка Тръмп има и българска връзка

18079
В скандалното досие как Русия държи на каишка Тръмп има и българска връзка
Снимка: Getty Images/Guliver

Използвана ли е България като арена на глобалната война между Русия и САЩ и то в битката "американски президентски избори"? Този въпрос става доста интересен, след като избухна пореден скандал – за изготвено досие на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп от бивш британски агент, в което има невероятни и немислими твърдения за връзки между Тръмп и Русия и за компромати, с които Кремъл всъщност "държи в подчинение" новия американски президент.

Досието беше първо оповестено от сайта Buzzfeed и то в напълно суров вид, като самият сайт посочи, че това е непотвърдима и непроверена информация. Същото беше написано от редица западни медии в коментари за случилото се – включително британският The Guardian. Но в твърденията има нещо много интересно – че Пловдив е използван като място, където платени от Русия и от Тръмп хакери са се скрили, след като преди това са разпространявали фалшива информация срещу Хилари Клинтън и други противници на Тръмп чрез уж новинарски сайтове. Хакерите били румънци, а за тях отговарял бившият шеф на кабинета на руския президент Владимир Путин – Сергей Иванов. Иванов беше освободен от този пост в средата на месец август миналата година, като не стана конкретно ясно защо това се случи. Той беше считан за един от много близките до Путин хора – бил е министър на отбраната и вицепремиер.

ФБР: Няма руска хакерска атака по време на изборите

Руските хакери, които искаха да се намесят в президентските избори в САЩ, не са извършили пиратско влизане в екипа за националната ка...

Според изготвилите досието на Тръмп договорката за използването на хакери между него и Русия била направена в Прага. Пратеник на Тръмп бил адвокатът му Майкъл Коен, който официално отрече някога изобщо да е стъпвал в Чехия и публикува снимка в Twitter на паспорта си. Снимката обаче е на корицата т.е. не се вижда нищо от вътрешните страници.

Информацията за седалището на хакерите – Пловдив, се намира на последните страници на досието. Според заключението хакерите били верни на първо място на Русия, а след това – на Тръмп.

Иначе основата на досието представлява описание на връзки между Тръмп и Кремъл, като според съставилия документа руските служби са захранвали американския милиардер с компроментираща информация за противниците му в президентската кампания. Например една от посочените връзки е тайна среща на 19 юли миналата година между Картър Пейдж, един от номинираните за съветници на Тръмп по външната политика и Игор Сечин, ръководителят на "Роснефт". Сечин е считан за един от хората във вътрешния кръг на Владимир Путин. Сътрудничеството между Тръмп и Кремъл продължавало "поне пет години", а руските служби имали компроментиращи неща за самия милиардер, включително записи на следващия американски президент с проститутки в хотел "Риц Карлтън" в Москва, при това в апартамента, в който отседнали преди време Барак и Мишел Обама. Проститутките направили шоу с уриниране за Тръмп - т.нар. "златни душове".

17 европейски политици молят Тръмп да не се сдобрява с Путин, Плевнелиев също е сред тях

Все още действащият български президент Росен Плевнелиев е един от общо 17 настоящи и бивши европейски лидери, които са се подписали по...

Доналд Тръмп вече определи информацията, че руските служби са му били първи приятели по време на президентската кампания като "фалшиви новини" и заяви, че никога не е имал каквито и да е отношения с Русия. Според The Guardian обаче сенаторът-републиканец Джон Маккейн, който беше един от яростните критици на Тръмп и който по Нова година се появи отново в Украйна да окуражава украински войници в битката срещу сепаратистите в Донецк и Луганск, е предал още преди месец на директора на ФБР Джеймс Коми досието за нелицеприятните връзки между Тръмп и Русия. ФБР пък поискало съдебно разрешение да следи четирима души от предизборния екип на Тръмп заради неоторизирани контакти с Русия, но съдът настоял за повече детайли. Има непотвърдена информация, че през октомври миналата година ФБР е получило разрешение да следи въпросните хора, но не е ясно дали Бюрото е събрало информация за официално разследване. The Guardian се позовава и на свой източник, според който експертът, подготвил досието, има много контакти с Русия и е дългогодишен професионалист с много опит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка