Как да си направим домашен омекотител за пране?

5416

Няма нищо подобно на прясно изпраните дрехи – особено когато дрехите ви са меки на допир. В наши дни има много опции за омекотяване на тъкани в магазините за хранителни стоки, но много от тях използват синтетични или небиоразградими химикали. Добрата новина? Лесно е да направите изцяло натурален омекотител в уюта на вашия дом.

Рецептата е следната:

Поставете 1 чаша сода за хляб в съда. Содата за хляб помага да се регулира нивото на рН във водата за изплакване, като я предпазва от това да бъде твърде кисела или алкална. Добавянето на сода бикарбонат към всеки цикъл на изплакване действа като баланс за спиране на перилен препарат или минерални отлагания, които могат да направят дрехите да се чувстват твърди. Добавете оцета, МНОГО БАВНО, към съда със содата за хляб. Оцетът естествено омекотява прането, като премахва натрупания сапун и остатъци. Оцетът съдържа малки количества калий и натрий, които омекотяват твърдата вода, разтварят натрупаните минерали в пералната машина и намаляват статичното електричество в сушилнята. (Забележка, трябва да добавяте оцета бавно, докато използвате последната капка.) В противен случай той ще избухне над ръба. Да, направих това и да, имах бъркотия.

Защо хитрите домакини слагат прах за пране в прахосмукачката?

След това разбъркайте около 40 капки етерично масло. Избрах лавандула. Но всеки ще свърши работа. Разтворът ще се утаи на дъното на вашия контейнер. Просто го разклатете леко или разбъркайте, преди да го използвате. Добавете 1/2 чаша от вашия омекотител в цикъла на изплакване. Можете да го добавите ръчно, когато започне цикълът на изплакване. Или поставете омекотителя в дозатора за омекотител на вашата перална машина, разположен в средата на цевта. Този домашен омекотител оставя дрехите ви меки и без статично електричество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Изсипах това в канала и от тогава...
7 места, които не подозирахте,...
Защо мивката ви мирише лошо и какво...
Научете се да почиствате бързо:...
7 начина за премахване на петна...
Отпушване на мивката ще бъде песен...
Как да премахнем миризмата на...
Свекървата ми ме светна за тези...
Никога не смесвайте тези почистващи...
С този елементарен трик фугите...
Опитните домакини прилагат тези...
Кои са методите за възвръщане...

Последни новини