Няколко идеи как да направим чистенето по-лесно

1440
Няколко идеи как да направим чистенето по-лесно
Снимка: iStock/Guliver

Трябва да почистите дома си, но се страхувате от времето и усилията, които отнема? Не сте сами! В тази публикация ще ви дадем някои съвети и трикове как да направите почистването по-лесно, за да можете да се съсредоточите върху нещата, които наистина ви харесват. Споделям моите 4 най-добри съвета – всичко от промяна на начина ви на мислене към използване на технологии до плащане на някой друг да го направи вместо вас.

1. Работете върху начина си на мислене

Точно сега вероятно сте затънали в негативните си чувства към почистването. Няма да лъжа… умът ми е там през цялото време. Определено обаче се чувствам различно относно целия процес, когато подходя по-позитивно. Ето някои от любимите ми, по-положителни твърдения:

  • Готово е по-добре от перфектно
  • Заслужавам да живея в чист дом
  • Половината е 100% по-добра от нищо

Най-вече последното е това, което работи за мен. Сериозно, премахва целия натиск от чувството, че трябва да направим всичко перфектно и напълно. Опитайте и вижте как промяната на мисленето ви с тези твърдения прави почистването на къщата поне малко по-лесно.

2. Съсредоточете се върху опасните за здравето зони

Разбира се, всички искаме да живеем на място, където дори килерите нямат паяжини и никъде няма прашинка. Но когато почистването ви се струва трудно, е добре да се съсредоточите основно върху тези места – кухнята и банята. Това прави приоритизирането изключително лесно, когато ни липсват енергия или време. Ако умът ви не може да се справи с мисълта за прахосмукачка, бърсане на прах и почистване на банята... просто почистете пълната с микроби баня! И може би напръскайте малко дезинфектант върху други места, където има голям допир. Ето… направи достатъчно!

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

3. Разчистете бъркотията

Почистването е значително по-лесно, когато не се налага да местите бъркотията или се опитвате да почиствате около нея. Това е по-малко работа и по-малко стрес, защото не прекарвате цялото време в чувство за вина за бъркотията. Безпорядъкът може да бъде всичко... включително допълнителни дреболии, книги, които никога няма да прочетете и т.н. Наистина къщата на всеки от време на време става малко разхвърляна. Знаете, когато няколко допълнителни предмета се натрупат на крайни маси или други плоски повърхности или кутията за доставка все още не е стигнала до кошчето за рециклиране.

4. Създайте си някои малки навици

Правенето на малки неща всеки ден, които отнемат само няколко минути, прави ОГРОМНА разлика, когато става въпрос за възможността да се насладите на по-чист дом. Има няколко прости навика - като оправяне на леглото - които правя всичко възможно, за да постигна всеки ден. Не винаги съм правил тези неща, така че определено мога да кажа, че наистина имат значение. Вашият списък може да е малко по-различен. Но ако дори нямате списък, тогава започнете с тези 4 прости навика, за да поддържате дома чист и подреден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com