Как трябва да се почиства екрана на телевизора?

3518
Как трябва да се почиства екрана на телевизора?
Снимка: iStock

Повечето съвременни телевизори имат LCD екран. Петна, ивици, прах и други замърсители много бързо започват да се появяват на LCD монитора. За да поддържате екрана чист и да удължите живота на устройството, трябва редовно да избърсвате своя телевизор. Нека да разгледаме как правилно да почистите LCD екрана и тялото на телевизора.

Поради високата си чувствителност към механични въздействия и химикали, повърхността на LCD монитора не може да се почиства с никакви налични средства, в противен случай оборудването може да се повреди безвъзвратно.

Ето защо трябва да знаете какви методи можете да използвате, за да се грижите за вашия телевизор. Най-добрият начин за бързо и безопасно почистване на LCD екрана на вашия телевизор е редовно да избърсвате монитора, да използвате мека кърпа без влакна. Следните видове тъкани могат да се използват за премахване на ивици и петна от екрана на телевизора:

·         Специални мокри кърпички за почистване на дисплеи - те са импрегнирани със специални безалкохолни разтвори, предназначени за почистване на монитори от този тип.

·         Леко изсъхнали обикновени мокри кърпички.

·         Антистатични средства, които често се продават в комплекти заедно с кърпички.

·         Меки кърпи без мъх.

·         Микрофибърни кърпи - те абсорбират добре влагата, но не могат да навредят на деликатните повърхности.

·         Комплекти за поддръжка на LCD монитори (съдържат всичко необходимо: аерозол, микрофибърна кърпа и антистатична четка).

Как да почистим надраскан дисплей на телефон – ще бъде като нов

Има специални почистващи продукти за екрана на телевизора, като например:

1.       Специални комплекти. Те се състоят от спрей, микрофибърна кърпа, антистатична четка и тампони за премахване на замърсяванията от фугите. Всеки течен продукт трябва първо да се нанесе върху салфетка, след което можете да избършете монитора.

2.       Гел. Гелообразните състави са удобни за нанасяне, изразходват се пестеливо и не оставят ивици. Нанесете малко количество от продукта върху суха кърпа и избършете повърхността.

3.       Пяна. Нежен препарат за почистване на LCD монитори, който премахва прах, мръсотия и пръстови отпечатъци, без да оставя следи. Подходящ за борба със стари петна.

4.       Аерозол. Спреят е ефективно средство за почистване на всякакви дисплеи. Предимството на аерозолите е, че те създават антистатично покритие на повърхността; този метод е удобен за обработка на LCD екрани с голям диагонал.

Ако по някаква причина не е възможно да закупите специални химикали за почистване на LCD монитора, можете да използвате импровизирани почистващи препарати.

1.       Сапунен разтвор. Най-добре се използва за почистване на петна от мазнини от деликатната повърхност от екрана на телевизора. За да приготвите този почистващ продукт, трябва да вземете сапун и да го разредите в малко количество топла вода, по-добре е да не използвате вода от чешмата. Поради наличието на примеси във водата, такива разтвори ще оставят петна. Сапуненият разтвор не трябва да се прилага върху целия екран на телевизора, а само върху замърсените места. Когато мазните петна се измият с течност, целият екран трябва да се избърше с влажна кърпа или мека кърпа.

Ефективни начини за безопасно почистване на LCD екрана на телевизора

2.       Изопропил алкохол. Може да се използва и за почистване на мазни петна и засъхнала мръсотия по екрана на телевизора. Можете да го закупите в аптеката. Изопропиловият алкохол трябва да се разреди с вода в съотношение 1:1, след което навлажнете кърпа в течността и избършете екрана. Остатъците от продукта могат да бъдат отстранени с влажна кърпа, а в края на процедурата избършете екрана на телевизора със суха кърпа.

3.       Разтвор на оцет. За да приготвите такова домашно средство за почистване на петна и мръсотия по телевизора, ще ви е необходим трапезен оцет с концентрация 3%. Трябва да се разрежда с вода 1: 1. Например, можете да вземете чаша оцет и чаша вода (в зависимост от това колко ви е необходим). Двете течности трябва да се смесят добре, след което навлажнете мека микрофибърна кърпа в получената смес, изцедете я добре и избършете екрана на телевизора. Това трябва да се направи внимателно, без натиск. След това избършете екрана със суха микрофибърна кърпа. Продуктът се справя добре с прах, петна, а също така премахва пръстови отпечатъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Какво се случва, ако не сменяте чаршафите си няколко седмици

Как да премахнем лошата миризма от хладилника?

Как най-лесно да почистим загорял тиган отвън?

С какво може да се почистят следите от перманентен маркер?

Как с домашни средства да почистим дамаската на дивана?

Препарати за премахване на лоши миризми в гардероба

Как лесно да почистим копчетата на печката - ще са като нови

Как бързо и лесно да почистим до блясък замърсеното стъкло на фурната?

Как да разберете дали използвате твърде много перилен препарат

5 неща, които вероятно не почиствате ежемесечно, а трябва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com