Разберете с какво най-бързо се чисти котлен камък от тоалетна чиния

34608
Разберете с какво най-бързо се чисти котлен камък от тоалетна чиния
Снимка: MPJ Plumbing Group / imgur.com

Чистата тоалетна е най-доброто доказателство за поддържането на хигиената на дома. В хотелите и местата за настаняване гостите често възприемат чистата тоалетна като гаранция за добро почистване и на стаята, и е първото място, което поглеждат, ако се колебаят дали камериерката си е свършила добре работата.

Справянето с котления камък, петната и натрупванията по тоалетната чиния е предизвикателство за домакинята, държаща на чистотата. Обикновено тя се въоръжава с куп препарати, закупени от търговската мрежа, които нито са еко решение, нито са ефективни във всички ситуации, нито ухаят приятно и далеч не са безопасни за кожата, околната среда и домашните любимци. Има и друго решение на проблема и то е от кухненския шкаф, безвредно е и безопасно. С какво най-бързо се чисти котлен камък от тоалетна чиния, ако държим да избегнем препаратите? Отговорът е на една ръка разстояние и обещава отлични и ефективни резултати.

Лесни начини за отпушване на тоалетната

С какво най-бързо се чисти котлен камък от тоалетна чиния? 3 изпитани метода, които работят

1.  Едва ли има кухня, в която оцетът да не присъства на трапезата и в кухненския шкаф. Той се оказва и много ефективен, когато трябва да се борим с котления камък от тоалетната чиния. Методът е бърз, защото не изисква усилия, макар да отнема време за изчакване. Ето защо го прилагайте вечер. Изсипете бутилка оцет в тоалетната преди да се отправите към спалнята, а на сутринта просто пуснете водата. Ще останете приятно изненадани колко чиста е тоалетната ви и как котленият камък просто го няма.

2.  Когато се чудите с какво най-бързо се чисти котлен камък от тоалетна чиния и нямате цяла нощ, за да изчаквате, има и по-светкавичен метод. За него ще са ви нужни равни части сода за хляб и лимонена киселина. При тази домашна рецепта за почистване на котлен камък ще трябва да положите и малко усилия, тъй като разбърканите съставки следва да се втрият с четката върху зацапаните и покрити с котлен камък части от тоалетната ви и след това да се измият. Хлебната сода избелва идеално, а абразивните частици на лимонената киселина, заедно с избелващия ѝ ефект, чудесно почистват и изтриват следи от замърсяване, петна и котлен камък.

Никога повече НЕ купувайте бяла тоалетна хартия

3.   Търсите ароматно решение на въпроса с какво най-бързо се чисти котлен камък от тоалетна чиния, което не само ще остави тоалетната блестяща, но и приятно ароматизирана? Грейпфрутът е отговорът на вашето търсене. Вземете 2 плода, разрежете ги по средата и ги потопете в сол. Търкайте зацапванията директно с плода. Солта играе ролята на абразивен препарат, който се справя с натрупванията, а киселината в плода избелва идеално. Гарантиран е и тропическият и свеж аромат на помещението, не само чистотата. Може да замените грейпфрута с лимон или да използвате и двата плода за още по-добър резултат и свеж аромат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com