Лесни начини за отпушване на тоалетната

8447
Лесни начини за отпушване на тоалетната
Снимка: iStock/Guliver

Запушването на тоалетната е неприятно събитие, което може да разстрои не на шега всяка семейна идилия, независимо колко добре се разбирате с партньора си. Още повече, ако опитът за решаването се провали. Точно затова трябва да бъдете подготвени и в случай на такава неприятна ситуация да реагирате веднага.

На първо място не трябва да изпадате в паника, а да се опитате да използвате най-лесния начин за решаване на този вид проблеми. С други думи да излеете в тоалетната кофа с вряла вода. Често това може да ви реши проблема, особено ако нещата, които са запушили тоалетната, са малки и врялата вода би помогнала.

Как ходенето до WC може да спаси човечеството от глад

Изследователи от цял свят обмислят използването на човешката урина като полезен тор. Според тях подобен ресурс може да замени 13% от хи...

Този трик действа безотказно, ако тоалетната е запушена с храни, мазнини, парчета сапун или прекалено много хартия. Ако не се отпуши веднага, то опитайте с кофа още по-вряла вода. Разбира се, ако тоалетната е запушена с твърди предмети и строителни отпадъци, то ще трябва да използвате по-крупни мерки.

Това включва да се опитате да отпушите с плунжер или тел за отпушване на канали. Този е най-популярният начин за отпушване на канали. За да бъде ефективно използването на плунжер, то трябва да има достатъчно вода в каналите. Можете да комбинирате този метод със заливането с вряла вода. С резки движения трябва да създадете вакуум. Чрез него замърсителите ще се разместят и така тоалетната ви ще се отпуши.

Има също така вариант да използвате свредел за отпушване на канали. Ако нямате такъв, можете да използвате специална стоманизирана тел. Тя има кука в единия си край, като целта е да извадите боклука, който е запушил канала. Друг вариант е да използвате вендузи, но трябва да внимавате да не прелее канала.

Имате възможност и да използвате специални препарати за отпушване на тоалетните. Те също, както и методът с врялата вода, действат само в определени ситуации, когато са запушени с разтворими отпадъци.

Защо някои хора изсипват СОЛ в тоалетната чиния преди лягане

В днешната статия ще ви споделим съвет, който сме сигурни, че ще е в полза на всяко едно домакинство. В началото може да ви се стори ст...

Също ефективно средство за отпушване е буталото. Използва се, когато голям предмет, например играчка, е запушил тоалетната. Можете да го загубите от всяка железария или строителен магазин. Буталото е прост механизъм, който от едната страна има дървена дръжка, а от другата гумена клапа. Целта е да създадете вакуум и с него да извадите предмета, който запушва тоалетната ви.

В краен случай, ако не можете да се справите с тези методи, то извикайте професионалист. Проблемът би трябвало да се реши и само с тяхна помощ, но при по-сериозни аварии се налага намесата на трета страна. Услугата е достъпна, така че бързо ще откриете вашия човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com