X
 
 

Британски адвокат: Консумацията на месо да се смята за престъпление

3701 3
Британски адвокат: Консумацията на месо да се смята за престъпление
Снимка: Getty Images / Guliver
Британският адвокат Майкъл Менсфийлд призова за приравняване на престъплението "месоядство" с "причиняване на умишлена вреда на околната среда", което според адвоката бива нанесено, включително от месната индустрия.

Според Скай Нюз, в речта си на конференцията на труда в Брайтън, Менсфийлд ще обърне внимание на щетите, които "консумацията на месо нанася на планетата".

Зелените в Германия искат увеличаване на данъка върху месото

Германските Зелени, с известна подкрепа от дясноцентристите и лявоцентристите, предлагат увеличение на данъка добавена стойност върху м...

"И изобщо не е абсурдно да се смята, че един ден това (консумация на месо) ще стане незаконно", цитира подготвеното изказване на адвоката телевизионният канал.

Според британците "преди това много неща изглеждаха необичайно, но сега са незаконни, като пушенето на закрито".

"Знаем, че 3 хиляди най-големи компании в света са отговорни за екологични щети на стойност над 1,5 трилиона британски лири и производството на месо и млечни продукти заема първо място в този списък", казва адвокатът в изявление.

Менсфийлд твърди, че "е дошъл моментът за нов закон срещу екоцида", който трябва да върви заедно с геноцида и други престъпления срещу човечеството.

Осъдиха вегани във Франция, нападали месарници

Радикални френски вегани получиха присъди за нападения срещу месарници и ресторанти, предаде БГНЕС, позовавайки се на Euronews. Съд в ...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  То не трябва да си пророк за да се сетиш, че така ще бъде отворена нова "кутия на Пандора". За месото - добре. Ами за убиването на животни, риби, насекоми, червеи и т.н.? Ако това бъде узаконено, то следващото ще е подсъдимост за убийството на мишка, плъх, пор, комар, муха и т.н.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ами те и вегетарианците, и веганите също опоскват растителността и вредят на природата?
 • Оплакване от една МАРУЛА.... 1.1 Оплакване от една МАРУЛА.... преди 4 месеца Профил на трол?
  Мамицата им на веганите...изядоха ми всичките листа!!!" Дошъл е моментът за нов закон срещу екоцида", който трябва да върви заедно с геноцида и други престъпления срещу човечеството.
  : 1 !