Искам лесбийки в правителството, роми в парламента*

6692
Искам лесбийки в правителството, роми в парламента*
Снимка: iStock/Guliver

Искам лесбийски в правителството. Роми в парламента. Шефът на полицията да е мюсюлманка с кърпа на главата, в министерствата – защитници на правата на животните, а жена, родом от Балканите, да е министър на отбраната.

Искам в първенството по футбол в Швеция и в националния отбор да има повече гейове.

"Толераст такъв!"

Политическа коректност. Този израз все по-често започна да служи за оправдание на безотговорни политици и журналисти, които искат да пр...

Нека министърът на финансите да е бивш бездомен, който в последствие е оправил живота си. Човек, преживял убийствен развод и депресия, който с часове е седял над сметките.

Бих гласувала за транссексуална жена. Искам гласа на транссексуалните да се чуе. Нека се вслушат в думите им, нека да уважават правото им на живот, нека опитите за самоубийства сред тях да накарат другите да се замислят колко е сериозно всичко и да започнат да действат.

Искам половината от партньорите ми в адвокатската кантора да са жени. Онези, които отдавна са по-голямата част от юридическия факултет и постигат сериозни успехи.

Искам мъжете да престанат да въвеждат квоти за мъже, само защото са мъже. Особено онези, които се наричат противници на квотите, тъй като това било несправедливо по отношение на мъжете.

Искам хората с физиологични особености да могат да говорят какво е нужно за тях, а останалите да ги слушат.

Предлагат уроци по толерантност в училище

Уроци по толерантност, разпознаване на емоции, създаване на приятелства, работа в екип, решаване на конфликти и други подобни умения ...

Бих искала младежите от предградията да имат повече примери за подражание. И нека те се появят, когато повече хора обърнат внимание на младежите от предградията.

Нека министърът по миграцията на бъде човек, дошъл от Сирия. Човек, който сам е изпитал всичко.

Нека говорител бъде мъж, напуснал предишната си работа. Който живее в самия край на синята линия (бел.ред. - една от трите линии на метрото в Стокхолм), а баща му никога не е стъпвал там. На опашката за влизане в бара той разделя приятелите си, защото в противен случай охраната няма да пусне цялата група "мигрантски момчета". А после банда бели момчета в сини ризи ще мине пред тях, защото са бели и имат светли коси или познават охраната, бармана или някой друг, който решава. А вие с приятелите ви нямате никакво значение, така че заставате в края на опашката.

Искам съдът да бъде оглавяван от жени, преживели сексуален тормоз от страна на началника си.

Що се отнася до кралицата, то нека тя тайно да пуши с дворцовата охрана и да ходи на антинацистки митинги. Да я задържат за гражданско неподчинение, а като ученичка да си боядиса косата синя.

Най-толератните към хомосексуалистите градове

Столицата на Дания Копенхаген е най-доброто място в света за посещения на хомосексуалисти. До този извод са стигнали от издателството L...

Точно както нас. Тя е една от нас.

Бих искала да зная защо много от това звучи странно, неправдоподобно, защо това е невъзможно. А може би вече зная. Бих искала равноценността на всички хора да стане реалност, а не празен звук. Имам нужда от истинско представителство.

Докато никой не ни представлява в коридорите на властта, властта няма да идва от народа.

Автор: Линеа Клаесон Източник: Aftonbladet*

Превод: Actualno.com

България е най-толерантното към хомосексуалистите място на Балканите, сочи проучване

Световно проучване определи България за най-толерантното към хомосексуалните хора място на Балканския полуостров. Допитването е обхвана...

*Aftonbladet най-голямото шведско вечерно издание, четено е от 3,5 милиона души всекидневно. Редакцията се намира в Стокхолм. Това е най-големия всекидневник на Скандинавския полуостров с дневен тираж от 154 900 броя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com