Във Варна ще бъде открита изложбата “ArtExtreme 15“

794
Във Варна ще бъде открита изложбата “ArtExtreme 15“

Във Военноморски музей – Варна от 17.00 часа ще бъде открита изложбата “ArtExtreme 15“, съобщиха от пресцентъра на музея. Изложбата е създадена от Анатолий Радев и Дария Василева и е посветена на големия скулптор Кирил Шиваров (1887-1938).

Откриването е в навечерието на 129-тата годишнина от рождението на скулптора. В резултат на цялостното показване на изложбата “ArtExtreme 15“ и внесено предложение в община Варна за увековечаване паметта на Кирил Шиваров, в края на 2015 г. във Варна бе поставен и открит негов бюст-паметник, предаде Агенция „Фокус“.

Поетапно окосяване на тревните площи на територията на Община Белослав

Кметът на Община Белослав съобщи, че поетапно се извършват процедури по окосяване на тревните площи на територията на Общината. По думи...

“ArtExtreme 15“ е многожанрова изложба – призив за преоткриване и осъзнаване стойността на културното наследство на Варна и България. Авторски творби и артефакти разкриват човешки преживявания в неповторимата архитектурна и етнографска среда на Варна и региона. Непознати документи и снимки от личния архив на Кирил Шиваров разказват за неговата творческа и житейска съдба. В срещата на минало и настояще, в изложбата участват Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН (ИЕФЕМ-БАН) с ценна колекция от своите фондове, заедно с ваяшки носии и накити на Йордан Иванов от Аврен.

Образите на “ArtExtreme 15“ са въплътени в мелодии, които звучат в експозицията. Музиката е създадена от композитора Иван Кръстев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com