10 регистрирани сдружения за саниране в Асеновград още не са поискали пари

8018
10 регистрирани сдружения за саниране в Асеновград още не са поискали пари

32 сдружения на собствениците са регистрирани в Асеновград по Националната програма за енергийна ефективност, към настоящия момент. От тях 22 са подали заявления за интерес и финансова помощ. Одобрени от Общината са 21, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

След проверка от Областна администрация и Българска банка за развитие (ББР), към момента са подписани 20 договора за целево финансиране. До края на седмицата се очаква да бъде сключен и още един.

Предстои санирането на пет училища във Великотърновско

На работна среща с директорите на училища от общината кметът Даниел Панов обяви, че предстои през месец юни пет училища от общината : С...

За първите две регистрирани сдружения приключиха конструктивните и енергийни изследвания. Предстои до началото на следващия месец да бъде обявена и обществена поръчка за избор на изпълнители. Те трябва да проектират и осъществят строително- монтажните дейности. За останалите сдружения Община Асеновград е обявила процедура за избор на изпълнители за извършване на енергийно, конструктивно и техническо обследване.

„Предстои също да се сключат рамкови договори с пет фирми, които са дали най-ниски цени, което всъщност е единственият критерий“, заяви заместник-кметът на Асеновград инженер Пламен Йончев. И допълни още, че се очаква максимум до три месеца да стартират самите фактически строително- монтажни работи, относно санирането на двете одобрени сгради.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com