Близо 40 истории на творци и чудаци от Асеновград събра сборникът "Сърца за добруване"

2271
Близо 40 истории на творци и чудаци от Асеновград събра сборникът "Сърца за добруване"
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

”Сърца за добруване”. Това е едно произведение, събрало разкази за 39 образи на творци и чудаци, колкото самобитни по нрав, по талант, по призвание, толкова и различни в стремежа си да посеят доброта във времето. Книгата е илюстрирана с близо 120 фотографии. Известни и не съвсем известни в своя Асеновград - всяка една от личностите е оставила знак в народната памет. А събрани между две корици, те издигат духа на българина. Автор на творбата "Сърца за добруване" е асеновградчанката Емилия Колева. Тя представи книгата си пред асеновградска публика, като едновременно с това, отпразнува и своя юбилей. Някои от читателите наричат сборника своеобразна енциклопедия от лица.

Христо Стоичков представя книгата си във Варна

Най-обичаният български футболист Христо Стоичков ще представи във Варна книгата си „Христо Стоичков. Историята&ld...

Един от емблематичните герои в произведението е акордеонистът Димитър Ангелов-Цампи. Той е на върха на пирамидата от всички лица, описани в книгата. "Митко-Цампито е не само туптящото сърце. Той е вулкан от положителни емоции и най-заслужено може да се нарече "горящото сърце". Всеотдаен е не само, като професионалист, музикант виртуоз, композитор, но и като човек.", коментираха подбора от образи присъстващи на премиерата на книгата в Асеновград. Димитър Ангелов е сред любимите образи на автора Емилия Колева. "Много от описаните станимаклии съм чувала, само като имена. А сега научих чудесни истории на личности, с които можем да се гордеем.", споделиха в деня на  представянето на книгата други гости.

Самата Емилия Колева познава лично много хора от Асеновград. Вълнува се от техните съдби, изследва потеклото им, ценностите, особеностите на характерите. Така са се родили десетки истории, вплетени по-късно в книгата "Сърца за добруване", всяка от които носи мъдрост, чар, романтика... Творбата е събрала най-добрите репортажи от журналистическата ми практика. Включени са разкази, както за обикновени, така и за специални хора, които доизграждат образа на Асеновград. А посланието, което отправя творбата, е: "От асеновградчани за асеновградчани - с любов".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com