Таксите на пенсионери от социални домове в Асеновград да са за сметка на институцията, предложиха пред Калфин

3481
Таксите на пенсионери от социални домове в Асеновград да са за сметка на институцията, предложиха пред Калфин
Снимка: Actualno.com

Вицепремиерът Ивайло Калфин посети Асеновград по покана на кандидатът за кмет доктор Емил Караиванов. Множество асеновградчани и служители, работещи в сферата на социалното подпомагане в общината, взеха участие в срещата, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Присъстващите на срещата асеновградчани поставиха различни въпроси пред вицепремиера. Питанията бяха свързани с бюрокрацията, пенсионирането на жените, притежаващи първа и втора категория труд, равнопоставеността в работата между двата пола. Социалните работници предложиха таксите на пенсионерите, настанени в социални домове в Асеновград, да остават за издръжка на институцията. Целта е да се гарантира увеличение на заплатите и да нарастне броят на квалифицирания персонал в центровете за деца с физически и ментални увреждания.

Броят на избирателите в община Асеновград още не е ясен

Пет дни преди насрочената дата за провеждане на изборите за местна власт и национален референдум (ако броим и днешния), все още няма да...

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин се срещна с граждани на Асеновград снощи в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Той запозна присъстващите в залата с приоритетите в политиката на Министерството, което оглавява.

"Над 3 000 000 души са заетите на пазара на труда в страната. Отчита се лек спад в заетостта през месец септември. Усилията на правителството в тази насока са насочени най-вече към рисковите групи. Точно 47 000 са регистрираните безработни у нас, които са на възраст до 29 години", съобщи пред асеновградчани Калфин. Той посочи, че съществува и група от младежи, която не намира мотив да се регистрира в Агенция по заетостта.

Вицепремиерът коментира също новия проектозакон за социалното подпомагане. Калфин заяви, че чрез този закон се цели да се стимулира отговорното родителство, както и да се реши проблемът с отпадащите от училище деца. "Сумата, която на този етап се осигурява от държавата за социалните домове, е крайно недостатъчна“, смята Калфин.

 

ОИК Асеновград: Не е агитация даването на балони на деца с номера на бюлетината на БСП

Политически партии се опитват да въвличат деца в предизборните си кампании в Асеновград. За това сигнализира пред Actualno.com асеновгр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com