Малки читатели грабнаха призовете "Мистър и Мис Библиотека" в Асеновград

6618
Малки читатели грабнаха призовете "Мистър и Мис Библиотека" в Асеновград

5-годишната Таня Вероник стана „Мис Библиотека 2015“ на днешния конкурс за мода и талант, организиран в Асеновград. Нейният съгражданин Борислав взе наградата при момчетата, предаде кореспондентът ни от града. Многобройна публика от деца, родители и приятели събра дефилето на малките асеновградчани. В организацията на конкурса, иницииран и реализиран от Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград, участваха десетки доброволци на различна възраст. Специално жури, съставено от деца, както и малчугани от публиката оценяваха и гласуваха по десетобалната система качествата на младите таланти.

Общо 10 /две момчета и осем момичета/ бяха участниците, които се бореха за първото място в модното ревю „Мис и Мистър Библиотека 2015“ в Асеновград. В първи кръг децата се представиха със спортно облекло и отговаряха на въпроси, свързани със спорта. С карнавални костюми малките участници дефилираха във втори кръг, като разказваха за своите любими герои, какво им харесва в тях и защо са решили да влязат в техните роли днес.

Над 8 млн. лв. в книги трябва да се влеят в библиотеките в страната

Финансиране в размер на 8,22 млн. лв. през тази година трябва да бъде отделено за запасяване с книги в над 2800 обществените библиотеки...

В трети кръг на конкурса участващите деца показаха пред присъстващите своите таланти и умения. Участниците изпълниха песни, танцуваха, свириха на пияно, рисуваха. С бурни аплодисменти публиката подкрепяше своите фаворити. В този кръг наблюдаващите в залата деца имаха възможност да станат част от журито, като дадат своя глас за момичето или момчето, чийто талант им е харесал най-много.

В четвъртия етап от конкурса участниците показаха своите умения на читатели. Те прочетоха откъс от любима своя книга, басня, приказха, че дори и от литературни произведения на английски език. Състезателите обясниха защо са избрали да прочетат точно това произведения. Най-малката сред тях бе победителката в конкурса Таня-Вероник, която е едва на 5 г., а вече може да чете.

В последния кръг децата дефилираха с елегантните си тоалети. В края на състезанието те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с природата и управлението в България и Асеновград. Най-бързо и вярно отговорилите получиха допълнителен точков бонус, който се прибави към крайното класиране. Най-малката сред момичетата 5-годишната Таня-Вероник безапелационно с максимален брой точки си спечели първото място при дамите. След нея в челната тройка се нареди Ивон на 10 г.. Трета стана 10- годишната Сесил.

„Мистър Библиотека 2015“ в Асеновград стана Борислав, който е на 8 г.. Втората позиция си заслужи 10-годишният Петър. Първенците в конкурса за мода и талант „Мис и Мистър Библиотека 2015“ получиха грамоти и предметни награди.

Библиотеките ни вече ще работят по стандарт

Със Заповед на министъра на културата Вежди Рашидов е утвърден "Стандарт за библиотечно-информационно обслужване". С него се определят ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com